
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 szczypty
1 sztuka
1.3 szklanki
1.2 łyżeczki
1.4 szklanki
1.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
I słodkie na Dzień Dziecka i migdały dla mamy i mięso dla taty! Na dno naczynia, w którym będziemy piec kurczaka wlewamy roztopione masło.
Krok 2
Pokrojonego w średniej wielkości kawałki, umytego i osuszonego kurczaka układamy w naczyniu.
Krok 3
Resztę składników mieszamy i polewamy tym naszego kurczaka.
Krok 4
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na około 50 – 60 minut.
Krok 5
Podajemy z zielonym risotto, czyli ryżem z zielonymi warzywami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej