kurczaczek w syropie klonowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

kurczaczek w syropie klonowym

Autor: Anna Kowalska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 szczypty

1 sztuka

1.3 szklanki

1.2 łyżeczki

1.4 szklanki

1.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

I słodkie na Dzień Dziecka i migdały dla mamy i mięso dla taty! Na dno naczynia, w którym będziemy piec kurczaka wlewamy roztopione masło.

Krok 2

Pokrojonego w średniej wielkości kawałki, umytego i osuszonego kurczaka układamy w naczyniu.

Krok 3

Resztę składników mieszamy i polewamy tym naszego kurczaka.

Krok 4

Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na około 50 – 60 minut.

Krok 5

Podajemy z zielonym risotto, czyli ryżem z zielonymi warzywami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej