kurczaczek w syropie klonowym

Autor: Anna Kowalska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.3 szklanki

1 łyżeczka

2 szczypty

1.2 szklanki

1.4 szklanki

1.2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

I słodkie na Dzień Dziecka i migdały dla mamy i mięso dla taty! Na dno naczynia, w którym będziemy piec kurczaka wlewamy roztopione masło.

Krok 2

Pokrojonego w średniej wielkości kawałki, umytego i osuszonego kurczaka układamy w naczyniu.

Krok 3

Resztę składników mieszamy i polewamy tym naszego kurczaka.

Krok 4

Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na około 50 – 60 minut.

Krok 5

Podajemy z zielonym risotto, czyli ryżem z zielonymi warzywami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kurczaczek w syropie klonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej