
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 szczypty
1 sztuka
1.3 szklanki
1.2 łyżeczki
1.4 szklanki
1.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
I słodkie na Dzień Dziecka i migdały dla mamy i mięso dla taty! Na dno naczynia, w którym będziemy piec kurczaka wlewamy roztopione masło.
Krok 2
Pokrojonego w średniej wielkości kawałki, umytego i osuszonego kurczaka układamy w naczyniu.
Krok 3
Resztę składników mieszamy i polewamy tym naszego kurczaka.
Krok 4
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na około 50 – 60 minut.
Krok 5
Podajemy z zielonym risotto, czyli ryżem z zielonymi warzywami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej