Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

109 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 plastrów

60 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania farszu. W misce połącz ser z posiekanymi ziołami. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojoną paprykę. Wymieszaj dokładnie farsz, a jeśli będzie zbyt rzadki, dodaj jedną, dwie łyżki bułki tartej.

Krok 2

Pałki z kurczaka wyluzuj z kości, starając się nie przerwać mięsa.

Krok 3

Mięso dokładnie natrzyj w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.

Krok 4

Nafaszeruj mięso przygotowanym serem.

Krok 5

Każdy kawałek mięsa zawiń ściśle w dwa plastry boczku i układaj w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołamiPałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami

Szukasz inspiracji na przygotowanie smacznego mięsa drobiowego? Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami będą dobrą propozycją. Przepis z powodzeniem wykorzystasz zarówno na codzienny obiad, jak i uroczystą kolację. Pałki z kurczaka należy najpierw umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Żeby kość łatwo odchodziła od mięsa, możesz je chwilę podgotować. Lubisz dużą ilość przypraw? W takim razie do przygotowania farszu użyj posiekanego tymianku, rozmarynu i bazylii. Aby dokładnie zmieszać nadzienie, wykorzystaj blender. Kurczaka możesz ewentualnie owinąć szynką parmeńską lub inną ulubioną wędliną, która zastąpi proponowany w przepisie boczek. Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami podawaj z dipami, a także z ryżem basmati, kaszą kuskus (z dodatkiem oliwy i posiekanej pietruszki) lub z ziemniakami zapiekanymi w ziołach. Do potrawy pasuje również sałatka z pomidorów, marchewka z groszkiem lub szparagi. Sprawdź nasz przepis na przyrządzenie smacznego kurczaka z serem i ziołami. Do dzieła!