Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 plastrów

60 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania farszu. W misce połącz ser z posiekanymi ziołami. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojoną paprykę. Wymieszaj dokładnie farsz, a jeśli będzie zbyt rzadki, dodaj jedną, dwie łyżki bułki tartej.

Krok 2

Pałki z kurczaka wyluzuj z kości, starając się nie przerwać mięsa.

Krok 3

Mięso dokładnie natrzyj w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.

Krok 4

Nafaszeruj mięso przygotowanym serem.

Krok 5

Każdy kawałek mięsa zawiń ściśle w dwa plastry boczku i układaj w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołamiPałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami

Szukasz inspiracji na przygotowanie smacznego mięsa drobiowego? Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami będą dobrą propozycją. Przepis z powodzeniem wykorzystasz zarówno na codzienny obiad, jak i uroczystą kolację. Pałki z kurczaka należy najpierw umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Żeby kość łatwo odchodziła od mięsa, możesz je chwilę podgotować. Lubisz dużą ilość przypraw? W takim razie do przygotowania farszu użyj posiekanego tymianku, rozmarynu i bazylii. Aby dokładnie zmieszać nadzienie, wykorzystaj blender. Kurczaka możesz ewentualnie owinąć szynką parmeńską lub inną ulubioną wędliną, która zastąpi proponowany w przepisie boczek. Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami podawaj z dipami, a także z ryżem basmati, kaszą kuskus (z dodatkiem oliwy i posiekanej pietruszki) lub z ziemniakami zapiekanymi w ziołach. Do potrawy pasuje również sałatka z pomidorów, marchewka z groszkiem lub szparagi. Sprawdź nasz przepis na przyrządzenie smacznego kurczaka z serem i ziołami. Do dzieła!