Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 plastrów

60 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania farszu. W misce połącz ser z posiekanymi ziołami. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojoną paprykę. Wymieszaj dokładnie farsz, a jeśli będzie zbyt rzadki, dodaj jedną, dwie łyżki bułki tartej.

Krok 2

Pałki z kurczaka wyluzuj z kości, starając się nie przerwać mięsa.

Krok 3

Mięso dokładnie natrzyj w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.

Krok 4

Nafaszeruj mięso przygotowanym serem.

Krok 5

Każdy kawałek mięsa zawiń ściśle w dwa plastry boczku i układaj w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołamiPałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami

Szukasz inspiracji na przygotowanie smacznego mięsa drobiowego? Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami będą dobrą propozycją. Przepis z powodzeniem wykorzystasz zarówno na codzienny obiad, jak i uroczystą kolację. Pałki z kurczaka należy najpierw umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Żeby kość łatwo odchodziła od mięsa, możesz je chwilę podgotować. Lubisz dużą ilość przypraw? W takim razie do przygotowania farszu użyj posiekanego tymianku, rozmarynu i bazylii. Aby dokładnie zmieszać nadzienie, wykorzystaj blender. Kurczaka możesz ewentualnie owinąć szynką parmeńską lub inną ulubioną wędliną, która zastąpi proponowany w przepisie boczek. Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami podawaj z dipami, a także z ryżem basmati, kaszą kuskus (z dodatkiem oliwy i posiekanej pietruszki) lub z ziemniakami zapiekanymi w ziołach. Do potrawy pasuje również sałatka z pomidorów, marchewka z groszkiem lub szparagi. Sprawdź nasz przepis na przyrządzenie smacznego kurczaka z serem i ziołami. Do dzieła!