Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 plastrów

60 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania farszu. W misce połącz ser z posiekanymi ziołami. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojoną paprykę. Wymieszaj dokładnie farsz, a jeśli będzie zbyt rzadki, dodaj jedną, dwie łyżki bułki tartej.

Krok 2

Pałki z kurczaka wyluzuj z kości, starając się nie przerwać mięsa.

Krok 3

Mięso dokładnie natrzyj w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.

Krok 4

Nafaszeruj mięso przygotowanym serem.

Krok 5

Każdy kawałek mięsa zawiń ściśle w dwa plastry boczku i układaj w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołamiPałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami

Szukasz inspiracji na przygotowanie smacznego mięsa drobiowego? Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami będą dobrą propozycją. Przepis z powodzeniem wykorzystasz zarówno na codzienny obiad, jak i uroczystą kolację. Pałki z kurczaka należy najpierw umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Żeby kość łatwo odchodziła od mięsa, możesz je chwilę podgotować. Lubisz dużą ilość przypraw? W takim razie do przygotowania farszu użyj posiekanego tymianku, rozmarynu i bazylii. Aby dokładnie zmieszać nadzienie, wykorzystaj blender. Kurczaka możesz ewentualnie owinąć szynką parmeńską lub inną ulubioną wędliną, która zastąpi proponowany w przepisie boczek. Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami podawaj z dipami, a także z ryżem basmati, kaszą kuskus (z dodatkiem oliwy i posiekanej pietruszki) lub z ziemniakami zapiekanymi w ziołach. Do potrawy pasuje również sałatka z pomidorów, marchewka z groszkiem lub szparagi. Sprawdź nasz przepis na przyrządzenie smacznego kurczaka z serem i ziołami. Do dzieła!