
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron z zupek dobrze pokrusz.
Krok 2
Pokrój w kostkę paprykę i ogórki.
Krok 3
Dodaj do makaronu razem z odsączoną kukurydzą.
Krok 4
Wymieszaj z majonezem i musztardą. Skrop ciepłą wodą. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z zupek Chińskich Knorra
Sałatki sprawdzają się jako dodatki do dań głównych lub przekąska w ciągu dnia. Istnieje masa ich podstawowych wariantów, warto jednak zainteresować się tą potrawą w nieco innej odsłonie. Sprawdź na przykład prosty i szybki przepis na sałatkę z… zupek chińskich. Ich makaron będzie świetną bazą do dania. Wybierz rosół na ostro lub łagodny. W sałatce nie może zabraknąć również warzyw. Oprócz zaproponowanych, użyj także sałaty pekińskiej i pora. Dodaj ugotowane na twardo jajka. Odsącz ogórki konserwowe i kukurydzę, a z papryk pozbądź się gniazd nasiennych. Wsyp przyprawy z zupek chińskich. Użyj szynki lub piersi z kurczaka, jeśli lubisz mięsny dodatek w sałatkach. Jeśli chcesz nadać daniu ostrego smaku, dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem i dodatkowo przyprawą gyros lub chili. Podawaj na dużym półmisku. Gotową sałatkę serwuj dobrze schłodzoną. Ozdób wszystko posiekanym szczypiorkiem, liściem sałaty oraz pomidorkami koktajlowym. Koniecznie wypróbuj ten prosty przepis na smaczną sałatkę z zupek chińskich. Życzymy smacznego.


































