
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron z zupek dobrze pokrusz.
Krok 2
Pokrój w kostkę paprykę i ogórki.
Krok 3
Dodaj do makaronu razem z odsączoną kukurydzą.
Krok 4
Wymieszaj z majonezem i musztardą. Skrop ciepłą wodą. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z zupek Chińskich Knorra
Sałatki sprawdzają się jako dodatki do dań głównych lub przekąska w ciągu dnia. Istnieje masa ich podstawowych wariantów, warto jednak zainteresować się tą potrawą w nieco innej odsłonie. Sprawdź na przykład prosty i szybki przepis na sałatkę z… zupek chińskich. Ich makaron będzie świetną bazą do dania. Wybierz rosół na ostro lub łagodny. W sałatce nie może zabraknąć również warzyw. Oprócz zaproponowanych, użyj także sałaty pekińskiej i pora. Dodaj ugotowane na twardo jajka. Odsącz ogórki konserwowe i kukurydzę, a z papryk pozbądź się gniazd nasiennych. Wsyp przyprawy z zupek chińskich. Użyj szynki lub piersi z kurczaka, jeśli lubisz mięsny dodatek w sałatkach. Jeśli chcesz nadać daniu ostrego smaku, dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem i dodatkowo przyprawą gyros lub chili. Podawaj na dużym półmisku. Gotową sałatkę serwuj dobrze schłodzoną. Ozdób wszystko posiekanym szczypiorkiem, liściem sałaty oraz pomidorkami koktajlowym. Koniecznie wypróbuj ten prosty przepis na smaczną sałatkę z zupek chińskich. Życzymy smacznego.