
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie myjemy i kroimy w cienkie plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2
Skrapiamy plastry cukinii oliwą, posypujemy rozkruszoną w palcach kostką, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i parmezanem.
Krok 3
Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekamy przez pół godziny (aż wierzch ładnie się przyrumieni).
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej