Cukinia pod parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia pod parmezanem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy i kroimy w cienkie plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 2

Skrapiamy plastry cukinii oliwą, posypujemy rozkruszoną w palcach kostką, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i parmezanem.

Krok 3

Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekamy przez pół godziny (aż wierzch ładnie się przyrumieni).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej