Cukinia pod parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia pod parmezanem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy i kroimy w cienkie plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 2

Skrapiamy plastry cukinii oliwą, posypujemy rozkruszoną w palcach kostką, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i parmezanem.

Krok 3

Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekamy przez pół godziny (aż wierzch ładnie się przyrumieni).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej