Cukinia pod parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia pod parmezanem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy i kroimy w cienkie plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 2

Skrapiamy plastry cukinii oliwą, posypujemy rozkruszoną w palcach kostką, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i parmezanem.

Krok 3

Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekamy przez pół godziny (aż wierzch ładnie się przyrumieni).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia pod parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żur z kiszonych rydzów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej