
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę wymieszaj z sosem Knorr.

Krok 2
Cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę i połącz z sosem.

Krok 3
Warzywa umieść w żaroodpornym naczyniu. Posyp je startym serem i piecz w 160 °C przez 15 minut. W ten sposób przygotowane warzywa to idealny dodatek do ryby z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane warzywa
Zapiekanki wcale nie muszą opierać się tylko na makaronie lub ziemniakach. Wspaniałe casserole powstać może z samych warzyw i gęstego sosu. Nasz przepis to pomysł na smaczne comfort food, które prawdopodobnie stanie się ulubionym daniem każdego członka Twojej rodziny. Nie czekaj i już teraz rozpocznij przygotowania!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów błyskawicznego gotowania. Warzywa zapiekane z serem i śmietaną pojawią się na Twoim talerzu w 15 minut! Nie myśl jednak, że krótki czas przygotowania oznacza marne efekty. Warzywa zapiekane z serem wyjdą doskonale, jeśli wykonasz czynności zgodnie z naszymi poleceniami!
Na jaką okazję?
Serwuj danie na codzienny obiad w zabieganym dniu. Zapiekane warzywa przypadną do gustu wszystkich domowników, a Ty nie spędzisz całego dnia w kuchni. To takie proste! Warzywa zapiekane w sosie śmietanowym sprawdzą się również na imprezie ze znajomymi lub podczas odwiedzin niezapowiedzianych gości.
Czy wiesz, że?
Najprostsza zapiekanka powstanie z cukinii i czerwonej papryki. Możesz również dodać bakłażana lub brokuły. Do podkręcenia smaku zapiekanych warzyw nada się sos serowo-kremowy Knorr, który w połączeniu z gęstą śmietaną, nabierze niezwykle aksamitnej konsystencji.
Dla urozmaicenia:
Na koniec wystarczy tylko posypać warzywa startym serem żółtym i zapiec całość przez 15 minut w gorącym piekarniku. Takie zapiekane warzywa mogą stanowić dodatek do dania głównego lub być podawane samodzielnie np. na kolację. Lampka białego wina i warzywa zapiekane to duet doskonały. Skusisz się?