Zapiekane warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekane warzywa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

155 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wymieszaj z sosem Knorr.

Zapiekane warzywa  - Krok 1

Krok 2

Cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę i połącz z sosem.

Zapiekane warzywa  - Krok 2

Krok 3

Warzywa umieść w żaroodpornym naczyniu. Posyp je startym serem i piecz w 160 °C przez 15 minut. W ten sposób przygotowane warzywa to idealny dodatek do ryby z ryżem.

Zapiekane warzywa  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciasto dyniowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane warzywa Zapiekane warzywa

Zapiekanki wcale nie muszą opierać się tylko na makaronie lub ziemniakach. Wspaniałe casserole powstać może z samych warzyw i gęstego sosu. Nasz przepis to pomysł na smaczne comfort food, które prawdopodobnie stanie się ulubionym daniem każdego członka Twojej rodziny. Jakich warzyw użyć? Najprostsza zapiekanka powstanie z cukinii i czerwonej papryki. Możesz również dodać bakłażana lub brokuły. Do podkręcenia smaku zapiekanych warzyw nada się sos serowo-kremowy Knorr, który w połączeniu z gęstą śmietaną, nabierze niezwykle aksamitnej konsystencji. Na koniec wystarczy tylko posypać warzywa startym serem żółtym i zapiec całość przez 15 minut w gorącym piekarniku. Takie zapiekane warzywa mogą stanowić dodatek do dania głównego lub być podawane samodzielnie np. na kolację. Lampka białego wina będzie idealnie pasować do tego posiłku.