Zapiekane warzywa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

150 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wymieszaj z sosem Knorr.

Zapiekane warzywa  - Krok 1

Krok 2

Cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę i połącz z sosem.

Zapiekane warzywa  - Krok 2

Krok 3

Warzywa umieść w żaroodpornym naczyniu. Posyp je startym serem i piecz w 160 °C przez 15 minut. W ten sposób przygotowane warzywa to idealny dodatek do ryby z ryżem.

Zapiekane warzywa  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane warzywa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane warzywa Zapiekane warzywa

Zapiekanki wcale nie muszą opierać się tylko na makaronie lub ziemniakach. Wspaniałe casserole powstać może z samych warzyw i gęstego sosu. Nasz przepis to pomysł na smaczne comfort food, które prawdopodobnie stanie się ulubionym daniem każdego członka Twojej rodziny. Jakich warzyw użyć? Najprostsza zapiekanka powstanie z cukinii i czerwonej papryki. Możesz również dodać bakłażana lub brokuły. Do podkręcenia smaku zapiekanych warzyw nada się sos serowo-kremowy Knorr, który w połączeniu z gęstą śmietaną, nabierze niezwykle aksamitnej konsystencji. Na koniec wystarczy tylko posypać warzywa startym serem żółtym i zapiec całość przez 15 minut w gorącym piekarniku. Takie zapiekane warzywa mogą stanowić dodatek do dania głównego lub być podawane samodzielnie np. na kolację. Lampka białego wina będzie idealnie pasować do tego posiłku.