
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżeczki
0.5 litra
0.5 szklanki
1 pęczek
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody.
Krok 2
Papryki umyj, rozkrój, usuń gniazda nasienne i potnij w paseczki. Indyka porozdzielaj na mniejsze kawałki, a cytrynę pokrój w plasterki.
Krok 3
Na małym ogniu podgrzej bulion i rozmieszaj razem z żelatyną, dopraw do smaku, dodaj odrobinę soku z cytryny, wino, wymieszaj. Zestaw z ognia i odstaw do ostygnięcia.
Krok 4
W foremkach ułóż kawałki mięsa, paseczki papryk, kapary i listki natki. Zalej przestygniętą galaretą i odstaw do lodówki na ok. 2 godz. Delikatnego indyka w maladze podawaj z plasterkami cienko pokrojonej cytryny.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej