Delikatny indyk w maladze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatny indyk w maladze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

0.5 litra

0.5 szklanki

1 pęczek

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuść w małej ilości wody.

Krok 2

Papryki umyj, rozkrój, usuń gniazda nasienne i potnij w paseczki. Indyka porozdzielaj na mniejsze kawałki, a cytrynę pokrój w plasterki.

Krok 3

Na małym ogniu podgrzej bulion i rozmieszaj razem z żelatyną, dopraw do smaku, dodaj odrobinę soku z cytryny, wino, wymieszaj. Zestaw z ognia i odstaw do ostygnięcia.

Krok 4

W foremkach ułóż kawałki mięsa, paseczki papryk, kapary i listki natki. Zalej przestygniętą galaretą i odstaw do lodówki na ok. 2 godz. Delikatnego indyka w maladze podawaj z plasterkami cienko pokrojonej cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej