Delikatny indyk w maladze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatny indyk w maladze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

0.5 litra

0.5 szklanki

1 pęczek

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuść w małej ilości wody.

Krok 2

Papryki umyj, rozkrój, usuń gniazda nasienne i potnij w paseczki. Indyka porozdzielaj na mniejsze kawałki, a cytrynę pokrój w plasterki.

Krok 3

Na małym ogniu podgrzej bulion i rozmieszaj razem z żelatyną, dopraw do smaku, dodaj odrobinę soku z cytryny, wino, wymieszaj. Zestaw z ognia i odstaw do ostygnięcia.

Krok 4

W foremkach ułóż kawałki mięsa, paseczki papryk, kapary i listki natki. Zalej przestygniętą galaretą i odstaw do lodówki na ok. 2 godz. Delikatnego indyka w maladze podawaj z plasterkami cienko pokrojonej cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej