Babeczki ziemniaczane - przepis: w piekarniku | Przepisy.pl pixel

Pyszne ziemniaczane babeczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

450 mililitrów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr oraz jajkiem.

Krok 2

Dodaj starte ziemniaki i całość wymieszaj.

Krok 3

Foremki do pieczenia babeczek wysmaruj tłuszczem.

Krok 4

Wlej do foremek ciasto ziemniaczane.

Krok 5

Po wierzchu posyp bułką tartą wymieszaną z ziołami i piecz przez 40 minut w 180 °C. Babeczki podawaj wyjęte z foremki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grzyby duszone w śmietanie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej