Babeczki ziemniaczane - przepis: w piekarniku | Przepisy.pl pixel

Pyszne ziemniaczane babeczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

450 mililitrów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr oraz jajkiem.

Krok 2

Dodaj starte ziemniaki i całość wymieszaj.

Krok 3

Foremki do pieczenia babeczek wysmaruj tłuszczem.

Krok 4

Wlej do foremek ciasto ziemniaczane.

Krok 5

Po wierzchu posyp bułką tartą wymieszaną z ziołami i piecz przez 40 minut w 180 °C. Babeczki podawaj wyjęte z foremki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne ziemniaczane babeczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wieniec meksykański
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej