Grillowana cukinia z oliwą z oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana cukinia

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nieobrane cukinie pokrój na długie plastry grubości 2-3 mm. Posyp pokruszoną kostką czosnkową i polej oliwą. Wymieszaj.

Krok 2

Rozgrzej patelnię do grillowania i smaż na niej plastry cukinii z obu stron aż ładnie się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywne ragout
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej