Zabielana zupa koperkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa koperkowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

3 szczypty

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Włoszczyznę obieramy, wrzucamy z ziemniakami do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotujemy ok 20 min

Krok 2

Zupę wyłączamy, wrzucamy do niej posiekany koperek i zaprawiamy śmietaną.

Krok 3

Sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa koperkowaZupa koperkowa

Koperek ma tak charakterystyczny smak, że nie sposób pomylić go z żadnym innym. To on decyduje o wyrazistości proponowanej w tym przepisie zupy, która jest mocno warzywna i dzięki jego dodatkowi zyskuje szczególnie intensywny aromat. Oprócz niego, do przygotowania tego dania, potrzebujesz marchewki, selera, cebuli i ziemniaków. Ważnym elementem jest też śmietana, który sprawia, że zupa jest łagodna oraz gęsta. Gotową potrawę możesz doprawić mocniej, jeśli zależy Ci na jeszcze bardziej intensywnym smaku. Zupę podawaj z gotowanym jajkiem lub posypaną groszkiem ptysiowym albo czosnkowymi grzankami. Ostatni z dodatków przygotujesz w prosty sposób samodzielnie. Danie będzie również dobrze smakować z pajdą chrupiącego wiejskiego chleba lub z sakiewkami z ciasta francuskiego. Do zupy często dodaje się również pulpeciki – mięsne czy warzywne. Ziemniaki możesz wymienić na dowolny makaron lub ryż. Dobrze sprawdzi się również kasza, np. pęczak lub gryczana. Koniecznie przygotuj zupę koperkową według naszego przepisu.