Żur w chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żur w chlebie

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

60 dekagramów

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

3 listków

3 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalać 3 litrami wody i gotować na małym ogniu przed 1 godzinę. Mięso wyjąć i pokroić w kostkę i włożyć z powrotem do garnka. Kiełbasę w plastry i włożyć do wywaru. wlać żur zagotować. Dodać żur Knorr i kostkę rosołową z knorr Gotować 5 minut.Włożyć chrzan i doprawić do smaku solą i pieprzem

Krok 2

Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić według uznania.

Krok 3

Pokrojone jajka włożyć do chleba wlać żur. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej