Żur w chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żur w chlebie

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

60 dekagramów

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

3 listków

3 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalać 3 litrami wody i gotować na małym ogniu przed 1 godzinę. Mięso wyjąć i pokroić w kostkę i włożyć z powrotem do garnka. Kiełbasę w plastry i włożyć do wywaru. wlać żur zagotować. Dodać żur Knorr i kostkę rosołową z knorr Gotować 5 minut.Włożyć chrzan i doprawić do smaku solą i pieprzem

Krok 2

Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić według uznania.

Krok 3

Pokrojone jajka włożyć do chleba wlać żur. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej