Żur w chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żur w chlebie

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

60 dekagramów

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

3 listków

3 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalać 3 litrami wody i gotować na małym ogniu przed 1 godzinę. Mięso wyjąć i pokroić w kostkę i włożyć z powrotem do garnka. Kiełbasę w plastry i włożyć do wywaru. wlać żur zagotować. Dodać żur Knorr i kostkę rosołową z knorr Gotować 5 minut.Włożyć chrzan i doprawić do smaku solą i pieprzem

Krok 2

Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić według uznania.

Krok 3

Pokrojone jajka włożyć do chleba wlać żur. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żur w  chlebie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Włoska Caponata
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej