
Składniki
60 dekagramów
60 dekagramów
1 opakowanie
4 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
3 listków
3 ziarna
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zalać 3 litrami wody i gotować na małym ogniu przed 1 godzinę. Mięso wyjąć i pokroić w kostkę i włożyć z powrotem do garnka. Kiełbasę w plastry i włożyć do wywaru. wlać żur zagotować. Dodać żur Knorr i kostkę rosołową z knorr Gotować 5 minut.Włożyć chrzan i doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 2
Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić według uznania.
Krok 3
Pokrojone jajka włożyć do chleba wlać żur. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































