
Składniki
2 sztuki
null szczypt
8 sztuk
null szczypt
1 łyżeczka
1 łyżeczka
15 sztuk
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1.5 litra
0.5 łyżeczki
null
4 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek obierz i zmiażdż. Smaż razem na średnim ogniu. Ostudź.
Krok 2
Dodaj do gotującej się zupy z bulionu Knorr.
Krok 3
Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z ziołami i dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj skórki z owoców, dopraw i gotuj 2 minuty.
Krok 5
Zdejmij z ognia dodaj sok z owoców, ozdób chipsami i kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej