
Składniki
2 sztuki
null szczypt
8 sztuk
null szczypt
1 łyżeczka
1 łyżeczka
15 sztuk
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1.5 litra
0.5 łyżeczki
null
4 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek obierz i zmiażdż. Smaż razem na średnim ogniu. Ostudź.
Krok 2
Dodaj do gotującej się zupy z bulionu Knorr.
Krok 3
Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z ziołami i dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj skórki z owoców, dopraw i gotuj 2 minuty.
Krok 5
Zdejmij z ognia dodaj sok z owoców, ozdób chipsami i kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej