
Składniki
2 sztuki
null szczypt
8 sztuk
null szczypt
1 łyżeczka
1 łyżeczka
15 sztuk
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1.5 litra
0.5 łyżeczki
null
4 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek obierz i zmiażdż. Smaż razem na średnim ogniu. Ostudź.
Krok 2
Dodaj do gotującej się zupy z bulionu Knorr.
Krok 3
Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z ziołami i dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj skórki z owoców, dopraw i gotuj 2 minuty.
Krok 5
Zdejmij z ognia dodaj sok z owoców, ozdób chipsami i kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























