Zupa cytrusowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cytrusowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

8 sztuk

null szczypt

1 łyżeczka

1 łyżeczka

15 sztuk

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1.5 litra

0.5 łyżeczki

null

4 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek obierz i zmiażdż. Smaż razem na średnim ogniu. Ostudź.

Krok 2

Dodaj do gotującej się zupy z bulionu Knorr.

Krok 3

Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z ziołami i dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj skórki z owoców, dopraw i gotuj 2 minuty.

Krok 5

Zdejmij z ognia dodaj sok z owoców, ozdób chipsami i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej