Zupa cytrusowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cytrusowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

8 sztuk

null szczypt

1 łyżeczka

1 łyżeczka

15 sztuk

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1.5 litra

0.5 łyżeczki

null

4 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek obierz i zmiażdż. Smaż razem na średnim ogniu. Ostudź.

Krok 2

Dodaj do gotującej się zupy z bulionu Knorr.

Krok 3

Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z ziołami i dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj skórki z owoców, dopraw i gotuj 2 minuty.

Krok 5

Zdejmij z ognia dodaj sok z owoców, ozdób chipsami i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej