Zupa cytrusowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cytrusowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

8 sztuk

null szczypt

1 łyżeczka

1 łyżeczka

15 sztuk

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1.5 litra

0.5 łyżeczki

null

4 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek obierz i zmiażdż. Smaż razem na średnim ogniu. Ostudź.

Krok 2

Dodaj do gotującej się zupy z bulionu Knorr.

Krok 3

Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z ziołami i dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj skórki z owoców, dopraw i gotuj 2 minuty.

Krok 5

Zdejmij z ognia dodaj sok z owoców, ozdób chipsami i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cytrusowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej