Indyjska zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjska zupa z soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżka

850 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz na noc. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki pokrój w plastry.

Krok 2

W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę, imbir i czosnek.

Krok 3

Smaż przez 2 minuty, po czym dodaj garam masala i smaż jeszcze przez minutę.

Krok 4

Dodaj plasterki marchewki, znowu chwile smaż. Wlej bulion Knorr.

Krok 5

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj fasolkę i ciecierzyce. Gotuj 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej