Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
850 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę namocz na noc. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki pokrój w plastry.
Krok 2
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę, imbir i czosnek.
Krok 3
Smaż przez 2 minuty, po czym dodaj garam masala i smaż jeszcze przez minutę.
Krok 4
Dodaj plasterki marchewki, znowu chwile smaż. Wlej bulion Knorr.
Krok 5
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj fasolkę i ciecierzyce. Gotuj 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej