Indyjska zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjska zupa z soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

850 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

200 gramów

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz na noc. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki pokrój w plastry.

Krok 2

W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę, imbir i czosnek.

Krok 3

Smaż przez 2 minuty, po czym dodaj garam masala i smaż jeszcze przez minutę.

Krok 4

Dodaj plasterki marchewki, znowu chwile smaż. Wlej bulion Knorr.

Krok 5

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj fasolkę i ciecierzyce. Gotuj 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej