
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżka
850 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę namocz na noc. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki pokrój w plastry.
Krok 2
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę, imbir i czosnek.
Krok 3
Smaż przez 2 minuty, po czym dodaj garam masala i smaż jeszcze przez minutę.
Krok 4
Dodaj plasterki marchewki, znowu chwile smaż. Wlej bulion Knorr.
Krok 5
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj fasolkę i ciecierzyce. Gotuj 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej