PRZEPISY.PL

Indyjska zupa z soczewicy

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • imbir1 łyżeczka
  • rosół na włoszczyźnie850 ml
  • czosnek 1 szt
  • garam masala1 łyżka
  • marchew2 szt
  • suszona ciecierzyca200 g
  • zielona fasolka szparagowa100 g
  • olej4 łyżki
    • Krok 1

      Ciecierzycę namocz na noc. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki pokrój w plastry.
    • Krok 2

      W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę, imbir i czosnek.
    • Krok 3

      Smaż przez 2 minuty, po czym dodaj garam masala i smaż jeszcze przez minutę.
    • Krok 4

      Dodaj plasterki marchewki, znowu chwile smaż. Wlej bulion Knorr.
    • Krok 5

      Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj fasolkę i ciecierzyce. Gotuj 5 minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    396
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Łatwe
    96
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    270
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    724
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe