Indyjska zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjska zupa z soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżka

850 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz na noc. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki pokrój w plastry.

Krok 2

W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę, imbir i czosnek.

Krok 3

Smaż przez 2 minuty, po czym dodaj garam masala i smaż jeszcze przez minutę.

Krok 4

Dodaj plasterki marchewki, znowu chwile smaż. Wlej bulion Knorr.

Krok 5

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj fasolkę i ciecierzyce. Gotuj 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej