Indyjska zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjska zupa z soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżka

850 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz na noc. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki pokrój w plastry.

Krok 2

W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę, imbir i czosnek.

Krok 3

Smaż przez 2 minuty, po czym dodaj garam masala i smaż jeszcze przez minutę.

Krok 4

Dodaj plasterki marchewki, znowu chwile smaż. Wlej bulion Knorr.

Krok 5

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj fasolkę i ciecierzyce. Gotuj 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Faszerowane muszle
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej