
Składniki
600 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
6 sztuk
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pangi oprósz przyprawą Knorr i włóż na pół godziny do lodówki.
Krok 2
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układaj kolejno: posiekaną cebulę, marchew startą na dużych oczkach, filety pangi, śmietanę, posiekany szczypiorek i posiekaną natkę selera. Wierzch skrop oliwą.
Krok 3
Piecz w zamkniętym naczyniu żaroodpornym 20 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej