Panga pieczona z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga pieczona z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

6 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pangi oprósz przyprawą Knorr i włóż na pół godziny do lodówki.

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układaj kolejno: posiekaną cebulę, marchew startą na dużych oczkach, filety pangi, śmietanę, posiekany szczypiorek i posiekaną natkę selera. Wierzch skrop oliwą.

Krok 3

Piecz w zamkniętym naczyniu żaroodpornym 20 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej