Panga pieczona z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga pieczona z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

6 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pangi oprósz przyprawą Knorr i włóż na pół godziny do lodówki.

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układaj kolejno: posiekaną cebulę, marchew startą na dużych oczkach, filety pangi, śmietanę, posiekany szczypiorek i posiekaną natkę selera. Wierzch skrop oliwą.

Krok 3

Piecz w zamkniętym naczyniu żaroodpornym 20 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej