Kurczak z sosem szpinakowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z sosem szpinakowo-serowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

null

null

250 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój na niezbyt duże kawałki i obsmaż na oleju tak, by lekko się zarumieniły.

Krok 2

Po odstawieniu z ognia ostrożnie posól.

Krok 3

Szpinak umyj, poszatkuj i włóż do płaskiego, szerokiego garnka z odrobiną wrzątku. Do szpinaku wrzuć pokrojony na kawałki ser, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz gałkę muszkatołowa.

Krok 4

Duś ok. 10 minut. Kurczaka połącz ze szpinakiem na patelni i podgrzej jeszcze kilka minut. Do tego wrzuć ugotowany makaron penne, wszystko wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej