
Składniki
null
400 gramów
null
null
null
250 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, pokrój na niezbyt duże kawałki i obsmaż na oleju tak, by lekko się zarumieniły.
Krok 2
Po odstawieniu z ognia ostrożnie posól.
Krok 3
Szpinak umyj, poszatkuj i włóż do płaskiego, szerokiego garnka z odrobiną wrzątku. Do szpinaku wrzuć pokrojony na kawałki ser, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz gałkę muszkatołowa.
Krok 4
Duś ok. 10 minut. Kurczaka połącz ze szpinakiem na patelni i podgrzej jeszcze kilka minut. Do tego wrzuć ugotowany makaron penne, wszystko wymieszaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej