Kurczak w winogronami na białym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z winogronami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj kurczaka, podziel go na porcje i natrzyj solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 2

Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle, przełóż do rondla i dodaj galaretkę. Podlej winem i uduś.

Krok 3

Na 5 minut przed końcem duszenia dodaj winogrona.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej