
Składniki
null
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj kurczaka, podziel go na porcje i natrzyj solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 2
Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle, przełóż do rondla i dodaj galaretkę. Podlej winem i uduś.
Krok 3
Na 5 minut przed końcem duszenia dodaj winogrona.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej