Kurczak w winogronami na białym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z winogronami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj kurczaka, podziel go na porcje i natrzyj solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 2

Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle, przełóż do rondla i dodaj galaretkę. Podlej winem i uduś.

Krok 3

Na 5 minut przed końcem duszenia dodaj winogrona.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej