
Składniki
null
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj kurczaka, podziel go na porcje i natrzyj solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 2
Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle, przełóż do rondla i dodaj galaretkę. Podlej winem i uduś.
Krok 3
Na 5 minut przed końcem duszenia dodaj winogrona.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej