
Składniki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
150 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 sztuki
1.5 kilograma
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i podziel na 8 kawałków. Cebulę, czosnek i chili drobno posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzane ghee wrzuć kurczaka i zarumień. Dodaj cebulę, czosnek i chili i smaż przez 3 minuty.
Krok 3
Dolej jogurt i gotuj do momentu, gdy sos stanie się rumiany.
Krok 4
Wlej litr wody, posól i zagotuj.
Krok 5
Przyprawy upraż na suchej patelni i dodaj do zupy. Gotuj przez 2 godziny do momentu, gdy mięso będzie łatwo odchodzić od kości.
Krok 6
Mięso wyjmij, pokrój na małe kawałki i ponownie wrzuć do garnka. Zupę podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























