Kurczę mulligatawny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę mulligatawny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

150 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 sztuki

1.5 kilograma

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i podziel na 8 kawałków. Cebulę, czosnek i chili drobno posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzane ghee wrzuć kurczaka i zarumień. Dodaj cebulę, czosnek i chili i smaż przez 3 minuty.

Krok 3

Dolej jogurt i gotuj do momentu, gdy sos stanie się rumiany.

Krok 4

Wlej litr wody, posól i zagotuj.

Krok 5

Przyprawy upraż na suchej patelni i dodaj do zupy. Gotuj przez 2 godziny do momentu, gdy mięso będzie łatwo odchodzić od kości.

Krok 6

Mięso wyjmij, pokrój na małe kawałki i ponownie wrzuć do garnka. Zupę podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik z masą kajmakową
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej