Kurczę mulligatawny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę mulligatawny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

150 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 sztuki

1.5 kilograma

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i podziel na 8 kawałków. Cebulę, czosnek i chili drobno posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzane ghee wrzuć kurczaka i zarumień. Dodaj cebulę, czosnek i chili i smaż przez 3 minuty.

Krok 3

Dolej jogurt i gotuj do momentu, gdy sos stanie się rumiany.

Krok 4

Wlej litr wody, posól i zagotuj.

Krok 5

Przyprawy upraż na suchej patelni i dodaj do zupy. Gotuj przez 2 godziny do momentu, gdy mięso będzie łatwo odchodzić od kości.

Krok 6

Mięso wyjmij, pokrój na małe kawałki i ponownie wrzuć do garnka. Zupę podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej