Składniki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
150 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 sztuki
1.5 kilograma
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i podziel na 8 kawałków. Cebulę, czosnek i chili drobno posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzane ghee wrzuć kurczaka i zarumień. Dodaj cebulę, czosnek i chili i smaż przez 3 minuty.
Krok 3
Dolej jogurt i gotuj do momentu, gdy sos stanie się rumiany.
Krok 4
Wlej litr wody, posól i zagotuj.
Krok 5
Przyprawy upraż na suchej patelni i dodaj do zupy. Gotuj przez 2 godziny do momentu, gdy mięso będzie łatwo odchodzić od kości.
Krok 6
Mięso wyjmij, pokrój na małe kawałki i ponownie wrzuć do garnka. Zupę podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej