Zupa grzybowa ze świeżych grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

600 mililitrów

250 mililitrów

250 mililitrów

4 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja gotuj 4 minuty, obierz ze skorupki. Grzyby umyj i pokrój w plastry.

Krok 2

Dymkę pokrój w kosteczkę, szczypior posiekaj, czosnek rozetrzyj na miazgę.

Krok 3

Podgrzej olej w dużym garnku, podsmaż na nim cebulę, czosnek i tymianek. Wszystko razem smaż, aż cebula zrobi się szklista. Dodaj do niej grzyby, a następnie duś wszystko razem jeszcze 3-4 minuty.

Krok 4

Dodaj pół litra wody, mleko, śmietanę i Bulion na włoszczyźnie Knorr, by zupa miała wyrazisty smak i doskonały aromat. Wszystko razem gotuj 10 minut.

Krok 5

Zupę dopraw do smaku szczyptą pieprzu. Podawaj posypaną szczypiorem z przekrojonym na pół jajem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę możesz podawać z tostem serowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grzybowa ze świeżych grzybówZupa grzybowa ze świeżych grzybów

Jaja gotuj 4 minuty, obierz ze skorupki. Grzyby umyj i pokrój w plastry.