Wigilijna zupa grzybowa

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

0

1 łyżka

0

0

0

10 sztuk

10

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby wypłucz, zalej litrem gorącej wody i pozostaw do namoczenia. Następnie pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone grzyby, wymieszaj z mąką, zalej winem i odparuj.

Krok 3

Całość zalej wywarem z moczenia grzybów i zagotuj. Następnie dodaj Bulionetkę Knorr, pieprz i gotuj jeszcze kilka minut. Przed podaniem udekoruj śmietaną i listkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej