Wigilijna zupa grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wigilijna zupa grzybowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10

1 łyżka

null

1 sztuka

1 łyżeczka

null

null

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby wypłucz, zalej litrem gorącej wody i pozostaw do namoczenia. Następnie pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone grzyby, wymieszaj z mąką, zalej winem i odparuj.

Krok 3

Całość zalej wywarem z moczenia grzybów i zagotuj. Następnie dodaj Bulionetkę Knorr, pieprz i gotuj jeszcze kilka minut. Przed podaniem udekoruj śmietaną i listkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej