Wigilijna zupa grzybowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

10

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

null

null

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby wypłucz, zalej litrem gorącej wody i pozostaw do namoczenia. Następnie pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone grzyby, wymieszaj z mąką, zalej winem i odparuj.

Krok 3

Całość zalej wywarem z moczenia grzybów i zagotuj. Następnie dodaj Bulionetkę Knorr, pieprz i gotuj jeszcze kilka minut. Przed podaniem udekoruj śmietaną i listkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej