Przepisy na Na słono | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Na słono

22 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (22)

kaszottokaszotto
Frittata z cukinią, ziołami i serem feta
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Frittata, czyli omlet po włosku. Danie idealne, by urozmaicić śniadaniowy jadłospis – i to nie ty...
Domowy hummus
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Bardzo modna pasta – hummus dotarła do nas z Bliskiego Wschodu i przypomniała wielu smakoszom o p...
Pikantne muffiny ze słodkich ziemniaków z cheddarem i chili
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Mimo że babeczki zwykle przywodzą na myśl efektowne i bardzo fotogeniczne desery, będą w stanie j...
Focaccia pachnąca ziołami i pomidorami
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Włoski przysmak w domowej kuchni. Choć focaccia z pomidorami i ziołami na pierwszy rzut oka przyp...
Serowy makaron razowy z pieprzem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Oto proste danie o wyjątkowo głębokim smaku: serowy makaron razowy z pieprzem. Czasem naprawdę ni...
Maślany kurczak masala
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Oto danie, od którego swoją przygodę z potrawami z Indii zaczyna większość kucharzy. Jest proste...
Zupa z pieczonej dyni hokkaido
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Zupy z pieczonej dyni hokkaido nie może zabraknąć w jesiennym jadłospisie. Gęsta, aromatyczna, wy...
Zupa migdałowa
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
Zupy podawane na zimno nie kończą się na botwinkowych i ogórkowych chłodnikach. Zupa migdałowa to...
Makaron azjatycki chow mein z grzybami
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Makaron to składnik uwielbiany przez większość kucharzy i smakoszów. Zamiast po raz kolejny dodaw...
Naleśniki gryczane z makiem i goździkami
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
O naleśnikach zostało powiedziane już wszystko… Czy na pewno? Proste danie, cieszące się ogromną...
Hiszpańska tortilla
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Hiszpańska tortilla poza nazwą nie ma zbyt wiele wspólnego z płaskimi plackami popularnymi w kuch...
Labneh, czyli ser z jogurtu
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
Po tym, jak lokalne stoły zostały szturmem zdobyte przez smakołyki pokroju hummusu i falafeli, cz...
Zupa z pieczonych żółtych pomidorów
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Przyzwyczailiśmy się do przepisu na swojską pomidorówkę. We włoskich restauracjach zachwycamy się...
Krakersy ziołowe z „super foods”
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Nie da się ukryć – każdy czasem lubi pochrupać! W tej sytuacji wcale nie trzeba ruszać na wyprawę...
Orientalne żeberka wieprzowe
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Soczyste, orientalne żeberka przygotowane w aromatycznej marynacie to prawdziwy rarytas. Nie wart...
Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukacie prostego, ale smacznego sposobu na obiad z rybą w roli głównej? Zaopatrzcie się w halibu...
Doskonały sos pomidorowy
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Sos pomidorowy – co byśmy bez niego zrobili? Nieodzowny dodatek do dań kuchni włoskiej, w tym wyś...
Azjatycka surówka Colesław
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jedna z popularniejszych surówek, która pasuje do większości dań obiadowych warzywnych oraz mięsn...
Zupa Laksa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Co trzeba wiedzieć na temat tej zupy? Wywodzi się z Południowo-Wschodniej Azji, jest uwielbiana z...
Chutney pomidorowy
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Chutney to bardzo gęsty, warzywny sos, wywodzący się z kuchni indyjskiej. Jego smak powinien być...
Tatar z pieczonych buraków z kozim serem
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Zrobienia tatara bez mięsa oraz surowego żółtka wydaje się niemożliwością i kulinarnym błędem? W...
Zapiekana wołowina po angielsku
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wołowina cieszy się opinią mięsa wykwintnego. Nie jest to jednak powód, by jeść ją tylko od święt...

Ciekawostki i porady

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej