
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
60 gramów
300 gramów
6 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na mniejsze kawałki i włóż do zamrażalnika na 2h.
Krok 2
Ser pokrój na mniejsze kawałki i włóż do naczynia miksującego. Zmiel 10s/obr.5. Przełóż ser do oddzielnej miski.
Krok 3
Cebulę przekrój na pół i włóż do naczynia miksującego. Zmiel 5s/obr.5. Przełóż ser do oddzielnej miski.
Krok 4
Lekko zmrożone mięso włóż do naczynia miksującego i zmiel 10s/obr.6. Dodaj do mięsa ser, cebulę, przyprawy Knorr, Fix Knorr, igiełki rozmarynu, musztardę, sos Worcestershire, 80ml wody oraz bułkę tartą. Wymieszaj 1min/obroty wsteczne/obr.2
Krok 5
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni z funkcją grilla. Zwilżonymi dłońmi uformuj z mięsa pulpety wielkości mniej więcej piłeczki od ping-ponga i ułóż w brytfance.
Krok 6
Pieczarki i szalotkę przekrój na pół. Dodaj do brytfanki z mięsem. Całość skrop oliwą i piecz przez ok 15-20 minut aż mięso zrobi się dobrze rumiane i lekko się skarmelizuje. Podawaj z ziemniaczanym puree oraz powstałym w trakcie pieczenie sosem.

Dobra rada:
Doskonałym dodatkiem będzie również świeża zielona sałatka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekana wołowina po angielsku
Wołowina cieszy się opinią mięsa wykwintnego. Nie jest to jednak powód, by jeść ją tylko od święta. Nasz przepis na zapiekaną wołowinę po angielsku udowadnia, że nie wymaga ona długiego duszenia czy skomplikowanej obróbki, by zachwycała smakiem i soczystością.
Dla kogo?
Sprawę przygotowania posiłku lubicie załatwiać szybko i sprawnie? Zapiekana wołowina okaże się Waszym wiernym sprzymierzeńcem.
Na jaką okazję?
Świąteczny obiad nie musi oznaczać nieśmiertelnego schabowego. Miłośnicy mięsnych smaków z dużym entuzjazmem powitają na talerzach zapiekaną wołowinę po angielsku podaną w formie kształtnych pulpetów.
Czy wiesz, że?
Pierwsza receptura użytego w przepisie na pieczoną wołowinę sosu Worcestershire powstała w Wielkiej Brytanii w latach 30. XIX wieku.
Dla urozmaicenia:
Zapiekaną wołowinę po angielsku podawajcie z pieczonymi ziemniakami, kuskusem lub dowolnym rodzajem kaszy.































