Papryka faszerowana mięsem z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana mięsem z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i cukinie pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 1

Krok 2

Dodaj drobno startą na tarce marchewkę oraz mielone mięso. Wymieszaj i podsmaż wszystko razem 10 minut.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie dodaj ugotowany ryż, fix Knorr i wodę. Całość dokładnie wymieszaj.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 3

Krok 4

Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch, usuń pestki oraz białe włókna.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 4

Krok 5

Papryki napełnij mięsem z warzywami i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 5

Krok 6

Przykryj wierzchnimi kapeluszami, umieść w piekarniku nagrzanym do 200°C i piecz przez 30 minut.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Papryki możesz oprószyć po upieczeniu serem feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryka faszerowana mięsem z warzywamiPapryka faszerowana mięsem z warzywami

Zastosowanie papryki w kulinariach niemalże nie ma granic. Warto mieć ją pod ręką w formie sproszkowanej przyprawy. Doskonale sprawdza się na surowo jako dodatek do sałatek i surówek, może też być składnikiem bardziej złożonych dań na ciepło. Tym razem przedstawiamy paprykę w wersji pysznie nadzianej, prezentując przepis na paprykę faszerowaną mięsem i warzywami!

Dla kogo?

Idealny przepis dla osób, którym zależy na efektownym wyglądzie potraw. Lubicie sprawiać bliskim niespodzianki? Aromatyczny farsz do papryki smakowicie zaskoczy wszystkich zebranych w jadalni.

Na jaką okazję?

Codzienny obiad wcale nie musi być nudny! Faszerowane papryki z mięsem i warzywami to również świetny pomysł na gorący poczęstunek, kiedy goście wpadają z wizytą w porze uroczystej kolacji.

Czy wiesz, że?

Papryka jest kulinarną wizytówką Węgier. Co roku w niewielkim miasteczku Kalocsa odbywa się Festiwal Papryki, na który przybywają smakosze z różnych stron świata.

Dla urozmaicenia:

Do mięsnego farszu do papryki nadziewanej pasują także pieczarki. Dla podkreślenia aromatu dania można wykorzystać świeżą natkę pietruszki.