Kasza jęczmienna pęczak z ciecierzycą w sosie pomidorowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

11

43 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

304 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

800 gramów

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

240 gramów

4 łyżki

80 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Kasza jęczmienna pęczak z ciecierzycą w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Pokrojoną cebulę podsmaż na patelni na oleju, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cukinię oraz ziarenka kolendry.

Kasza jęczmienna pęczak z ciecierzycą w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Do zrumienionych warzyw dodaj passatę pomidorową i ciecierzycę. Dopraw pieprzem.

Kasza jęczmienna pęczak z ciecierzycą w sosie pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Podgrzewaj całość kilka minut, dodając pod koniec jogurt naturalny i Florę ProActiv. Podawaj z kaszą.

Kasza jęczmienna pęczak z ciecierzycą w sosie pomidorowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej