Pieczeń rzymska z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska z oliwkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę poszatkować i zeszklić na oliwie. Czosnek drobno posiekać. W misce wymieszać mięso z resztą składników (oprócz oliwek), doprawić do smaku.

Krok 2

Foremkę wyłożyć folią aluminiową. Przełożyć połowę mięsa, na wierzch rozłożyć oliwki i przykryć resztą mięsa, wyrównać. Przykryć folią

Krok 3

Piekarnik nagrzać do 170st. Piec ok 45 min, potem odkryć folię żeby przez kolejne 15 min przypiekł się wierzch. Wyjąć ostrożnie, pokroić na plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej