Pieczeń rzymska z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska z oliwkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

15 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę poszatkować i zeszklić na oliwie. Czosnek drobno posiekać. W misce wymieszać mięso z resztą składników (oprócz oliwek), doprawić do smaku.

Krok 2

Foremkę wyłożyć folią aluminiową. Przełożyć połowę mięsa, na wierzch rozłożyć oliwki i przykryć resztą mięsa, wyrównać. Przykryć folią

Krok 3

Piekarnik nagrzać do 170st. Piec ok 45 min, potem odkryć folię żeby przez kolejne 15 min przypiekł się wierzch. Wyjąć ostrożnie, pokroić na plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej