
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
15 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę poszatkować i zeszklić na oliwie. Czosnek drobno posiekać. W misce wymieszać mięso z resztą składników (oprócz oliwek), doprawić do smaku.
Krok 2
Foremkę wyłożyć folią aluminiową. Przełożyć połowę mięsa, na wierzch rozłożyć oliwki i przykryć resztą mięsa, wyrównać. Przykryć folią
Krok 3
Piekarnik nagrzać do 170st. Piec ok 45 min, potem odkryć folię żeby przez kolejne 15 min przypiekł się wierzch. Wyjąć ostrożnie, pokroić na plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































