Pieczeń rzymska z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska z oliwkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

15 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę poszatkować i zeszklić na oliwie. Czosnek drobno posiekać. W misce wymieszać mięso z resztą składników (oprócz oliwek), doprawić do smaku.

Krok 2

Foremkę wyłożyć folią aluminiową. Przełożyć połowę mięsa, na wierzch rozłożyć oliwki i przykryć resztą mięsa, wyrównać. Przykryć folią

Krok 3

Piekarnik nagrzać do 170st. Piec ok 45 min, potem odkryć folię żeby przez kolejne 15 min przypiekł się wierzch. Wyjąć ostrożnie, pokroić na plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej