Pieczeń rzymska z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska z oliwkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

15 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę poszatkować i zeszklić na oliwie. Czosnek drobno posiekać. W misce wymieszać mięso z resztą składników (oprócz oliwek), doprawić do smaku.

Krok 2

Foremkę wyłożyć folią aluminiową. Przełożyć połowę mięsa, na wierzch rozłożyć oliwki i przykryć resztą mięsa, wyrównać. Przykryć folią

Krok 3

Piekarnik nagrzać do 170st. Piec ok 45 min, potem odkryć folię żeby przez kolejne 15 min przypiekł się wierzch. Wyjąć ostrożnie, pokroić na plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej