Szpinakowy mix przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowy mix

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, hartujemy, odcedzamy. Pierś z kurczaka czyścimy, kroimy w cieniutkie paseczki o długości około 1,5 cm. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Doprawiamy przyprawą do mięs, studzimy.

Krok 2

Listki szpinaku dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Dodajemy pomidora umytego i pokrojonego w średniej wielkości paski oraz ugotowany makaron. Zalewamy sosem winegret, przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu, dokładnie mieszamy.

Krok 3

Na warzywach układamy usmażone paseczki kurczaka. Dekorujemy serduszkami wyciętymi z czerwonej papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej