
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 opakowania
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, hartujemy, odcedzamy. Pierś z kurczaka czyścimy, kroimy w cieniutkie paseczki o długości około 1,5 cm. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Doprawiamy przyprawą do mięs, studzimy.
Krok 2
Listki szpinaku dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Dodajemy pomidora umytego i pokrojonego w średniej wielkości paski oraz ugotowany makaron. Zalewamy sosem winegret, przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu, dokładnie mieszamy.
Krok 3
Na warzywach układamy usmażone paseczki kurczaka. Dekorujemy serduszkami wyciętymi z czerwonej papryki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej