Szpinakowy mix przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowy mix

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, hartujemy, odcedzamy. Pierś z kurczaka czyścimy, kroimy w cieniutkie paseczki o długości około 1,5 cm. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Doprawiamy przyprawą do mięs, studzimy.

Krok 2

Listki szpinaku dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Dodajemy pomidora umytego i pokrojonego w średniej wielkości paski oraz ugotowany makaron. Zalewamy sosem winegret, przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu, dokładnie mieszamy.

Krok 3

Na warzywach układamy usmażone paseczki kurczaka. Dekorujemy serduszkami wyciętymi z czerwonej papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowy mix - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej