Sałatka z kaszą bulgur hummusem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszą bulgur hummusem i suszonymi pomidorami

Autor: Karolina1302

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

30 gramów

1 szczypta

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować kaszę

Krok 2

na dole miski/talerza rozsmarować hummus ( w przepisie pasta bo nie było w liście hummusu)

Krok 3

kaszę wymieszać z pokrojonymi suszonymi pomidorami i przyprawą

Krok 4

kaszę ułożyć na hummusie, można podawać z surowymi słupkami marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą bulgur hummusem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą bulgur hummusem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą bulgur hummusem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą bulgur hummusem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą bulgur hummusem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą bulgur hummusem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą bulgur hummusem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszą bulgur hummusem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej