
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
2 sztuki
1 szklanka
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka.
Krok 2
Warzywa z włoszczyzny obieramy, płuczemy i dodajemy do kurczaka.
Krok 3
Zalewamy wodą do przykrycia, dodajemy kostki bulionowe oraz liście laurowe.
Krok 4
Gotujemy około 30 minut.
Krok 5
Dodajemy kaszę i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 6
Doprawiamy do smaku przyprawą. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej