
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
2 sztuki
1 szklanka
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka.
Krok 2
Warzywa z włoszczyzny obieramy, płuczemy i dodajemy do kurczaka.
Krok 3
Zalewamy wodą do przykrycia, dodajemy kostki bulionowe oraz liście laurowe.
Krok 4
Gotujemy około 30 minut.
Krok 5
Dodajemy kaszę i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 6
Doprawiamy do smaku przyprawą. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej