Krupnik na kurczaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik na kurczaku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka.

Krok 2

Warzywa z włoszczyzny obieramy, płuczemy i dodajemy do kurczaka.

Krok 3

Zalewamy wodą do przykrycia, dodajemy kostki bulionowe oraz liście laurowe.

Krok 4

Gotujemy około 30 minut.

Krok 5

Dodajemy kaszę i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 6

Doprawiamy do smaku przyprawą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej