Krupnik na kurczaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik na kurczaku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka.

Krok 2

Warzywa z włoszczyzny obieramy, płuczemy i dodajemy do kurczaka.

Krok 3

Zalewamy wodą do przykrycia, dodajemy kostki bulionowe oraz liście laurowe.

Krok 4

Gotujemy około 30 minut.

Krok 5

Dodajemy kaszę i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 6

Doprawiamy do smaku przyprawą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krupnik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej