Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą
łatwe
358 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 puszka
1 puszka
1 puszka
150 gramów
4 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem, papryką czerwoną słodką, papryką czerwoną ostrą, przyprawą do kurczaka, usmaż na oleju, wystudź

Krok 2
Do miski w której będzie robiona sałatka, daj odsączoną kukurydzę, fasolę czerwoną, ananasa, ser starty na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Dodaj przestudzonego kurczaka, HELLMANNS Majonez Babuni, sól, pieprz do smaku, wymieszaj wszystkie składniki. Schodź sałatkę w lodówce min 2 godz

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej