Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą

Autor: Ewa Słaboszewska

ratingratingratingratingrating

19

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

238 osób wydrukowało

Pobierz pdf

339 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 puszka

1 puszka

1 puszka

150 gramów

4 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem, papryką czerwoną słodką, papryką czerwoną ostrą, przyprawą do kurczaka, usmaż na oleju, wystudź

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - Krok 1

Krok 2

Do miski w której będzie robiona sałatka, daj odsączoną kukurydzę, fasolę czerwoną, ananasa, ser starty na tarce o dużych oczkach.

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj przestudzonego kurczaka, HELLMANNS Majonez Babuni, sól, pieprz do smaku, wymieszaj wszystkie składniki. Schodź sałatkę w lodówce min 2 godz

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej