Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą

Autor: Ewa Słaboszewska

ratingratingratingratingrating

19

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

275 osób wydrukowało

Pobierz pdf

364 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 puszka

1 puszka

1 puszka

150 gramów

4 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem, papryką czerwoną słodką, papryką czerwoną ostrą, przyprawą do kurczaka, usmaż na oleju, wystudź

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - Krok 1

Krok 2

Do miski w której będzie robiona sałatka, daj odsączoną kukurydzę, fasolę czerwoną, ananasa, ser starty na tarce o dużych oczkach.

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj przestudzonego kurczaka, HELLMANNS Majonez Babuni, sól, pieprz do smaku, wymieszaj wszystkie składniki. Schodź sałatkę w lodówce min 2 godz

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej