Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą
łatwe
352 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 puszka
1 puszka
1 puszka
150 gramów
4 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem, papryką czerwoną słodką, papryką czerwoną ostrą, przyprawą do kurczaka, usmaż na oleju, wystudź

Krok 2
Do miski w której będzie robiona sałatka, daj odsączoną kukurydzę, fasolę czerwoną, ananasa, ser starty na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Dodaj przestudzonego kurczaka, HELLMANNS Majonez Babuni, sól, pieprz do smaku, wymieszaj wszystkie składniki. Schodź sałatkę w lodówce min 2 godz

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej