Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy.

Krok 2

Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną kiełbasę następnie dodajemy pokruszona mini kostkę czosnek knorr ,majeranek, paprykę słodką, pieprz i fix leczo knorr. Mieszamy. Podsmażamy. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Gotujemy. Dodajemy cukier do smaku. Podlewamy bulionem warzywnym. Mieszamy.

Krok 3

Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę. Dusimy wszystko razem ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej