Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy.

Krok 2

Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną kiełbasę następnie dodajemy pokruszona mini kostkę czosnek knorr ,majeranek, paprykę słodką, pieprz i fix leczo knorr. Mieszamy. Podsmażamy. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Gotujemy. Dodajemy cukier do smaku. Podlewamy bulionem warzywnym. Mieszamy.

Krok 3

Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę. Dusimy wszystko razem ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej