Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy.

Krok 2

Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną kiełbasę następnie dodajemy pokruszona mini kostkę czosnek knorr ,majeranek, paprykę słodką, pieprz i fix leczo knorr. Mieszamy. Podsmażamy. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Gotujemy. Dodajemy cukier do smaku. Podlewamy bulionem warzywnym. Mieszamy.

Krok 3

Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę. Dusimy wszystko razem ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej