Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 kilogram
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy.
Krok 2
Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną kiełbasę następnie dodajemy pokruszona mini kostkę czosnek knorr ,majeranek, paprykę słodką, pieprz i fix leczo knorr. Mieszamy. Podsmażamy. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Gotujemy. Dodajemy cukier do smaku. Podlewamy bulionem warzywnym. Mieszamy.
Krok 3
Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę. Dusimy wszystko razem ok 10 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej