Węgierskie bitki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgierskie bitki wołowe

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 ziarna

1 litr

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż bitki, uprzednio oprószając je mąką.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 2

Krok 3

Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wsyp też suszone papryki. Całość smaż przez kilka minut.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 3

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy. Gdy się chwilę podsmaży, wlej bulion.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 4

Krok 5

Dodaj Bulionetkę wołową Knorr, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i duś mięso przez około 20-30 minut, aż będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Podawaj z pieczywem.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej