Węgierskie bitki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgierskie bitki wołowe

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 ziarna

1 litr

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż bitki, uprzednio oprószając je mąką.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 2

Krok 3

Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wsyp też suszone papryki. Całość smaż przez kilka minut.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 3

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy. Gdy się chwilę podsmaży, wlej bulion.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 4

Krok 5

Dodaj Bulionetkę wołową Knorr, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i duś mięso przez około 20-30 minut, aż będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Podawaj z pieczywem.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony szponder wołowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Węgierskie bitki wołowe Węgierskie bitki wołowe

Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.