
Składniki
800 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
3 ziarna
1 litr
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż bitki, uprzednio oprószając je mąką.

Krok 3
Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wsyp też suszone papryki. Całość smaż przez kilka minut.

Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy. Gdy się chwilę podsmaży, wlej bulion.

Krok 5
Dodaj Bulionetkę wołową Knorr, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i duś mięso przez około 20-30 minut, aż będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Podawaj z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej