Węgierskie bitki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgierskie bitki wołowe

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

136 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 ziarna

1 litr

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż bitki, uprzednio oprószając je mąką.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 2

Krok 3

Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wsyp też suszone papryki. Całość smaż przez kilka minut.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 3

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy. Gdy się chwilę podsmaży, wlej bulion.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 4

Krok 5

Dodaj Bulionetkę wołową Knorr, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i duś mięso przez około 20-30 minut, aż będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Podawaj z pieczywem.

Węgierskie bitki wołowe  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgierskie bitki wołowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Węgierskie bitki wołowe Węgierskie bitki wołowe

Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.