Amur po rybacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur po rybacku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 sztuki

40 gramów

1 pęczek

100 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Posól rybę, oprósz mąką i podsmaż. Zostaw ją na patelni.

Krok 4

Jajka wybij ze skorupek, ubij i dodaj do śmietanki. Roztrzep trzepaczką.

Krok 5

Koperek posiekaj i dodaj wraz z szyjkami do śmietany.

Krok 6

Sosem zalej amura i podgrzej na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej