Amur po rybacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur po rybacku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 sztuki

40 gramów

1 pęczek

100 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Posól rybę, oprósz mąką i podsmaż. Zostaw ją na patelni.

Krok 4

Jajka wybij ze skorupek, ubij i dodaj do śmietanki. Roztrzep trzepaczką.

Krok 5

Koperek posiekaj i dodaj wraz z szyjkami do śmietany.

Krok 6

Sosem zalej amura i podgrzej na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki ziemniaczane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej