
Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
2 sztuki
40 gramów
1 pęczek
100 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 2
Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Posól rybę, oprósz mąką i podsmaż. Zostaw ją na patelni.
Krok 4
Jajka wybij ze skorupek, ubij i dodaj do śmietanki. Roztrzep trzepaczką.
Krok 5
Koperek posiekaj i dodaj wraz z szyjkami do śmietany.
Krok 6
Sosem zalej amura i podgrzej na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej