Sos senatorski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos senatorski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

20 gramów

50 mililitrów

0.5 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez połącz z winem,

Krok 2

Rozdrobnij sardynki.

Krok 3

Szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Dodaj wszystko do majonezu i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos senatorski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos senatorski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos senatorski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos senatorski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos senatorski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos senatorski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos senatorski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos senatorski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto czekoladowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej