Sos z kaparami i anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z kaparami i anchois

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

1 łyżka

1 opakowanie

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku rozpuść masło i wymieszaj z pasta anchois.

Krok 2

Następnie dodaj kapary.

Krok 3

Dodaj pieprz i posyp zieloną pietruszką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej