Sos z kaparami i anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z kaparami i anchois

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

1 łyżka

1 opakowanie

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku rozpuść masło i wymieszaj z pasta anchois.

Krok 2

Następnie dodaj kapary.

Krok 3

Dodaj pieprz i posyp zieloną pietruszką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej