Sos z kaparami i anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z kaparami i anchois

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

1 łyżka

1 opakowanie

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku rozpuść masło i wymieszaj z pasta anchois.

Krok 2

Następnie dodaj kapary.

Krok 3

Dodaj pieprz i posyp zieloną pietruszką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z kaparami i anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej