Prosty sos słodko-kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos słodko-kwaśny

Autor: Dzejkob

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Iść do najbliższego sklepu marki biedronka lub innej cebulackiej oazy z tanimi produktami.

Krok 2

W labiryncie półek odnaleźć tą z gotowymi sosami. Kupić jeden słoik.

Krok 3

Odkręcić słoik i podać na talerzu. Voila sos gotowy do konsumpcji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej