Masło rakowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło rakowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i ususzone skorupki raków utłucz.

Krok 2

Masło rozpuść na piecu wsyp skorupki rakowe i dodaj kostki Knorr.

Krok 3

Powoli gotuj mało na małym ogniu nie dopuszczając do przypalenia. Gdy masło się zrumieni przecedź przez gazę, wlej do naczynia, np. słoika i ostudzić. Podawaj schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej