Masło rakowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Masło rakowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i ususzone skorupki raków utłucz.

Krok 2

Masło rozpuść na piecu wsyp skorupki rakowe i dodaj kostki Knorr.

Krok 3

Powoli gotuj mało na małym ogniu nie dopuszczając do przypalenia. Gdy masło się zrumieni przecedź przez gazę, wlej do naczynia, np. słoika i ostudzić. Podawaj schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło rakowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z winogronem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej