Krewetki na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krewetki na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

213 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

245 osób wydrukowało

Pobierz pdf

364 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

1 pęczek

6 łyżek

6 łyżek

2 szczypty

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki opłucz. Jeśli są w skorupkach, oderwij je do połowy i oczyść.

Krok 2

W misce połącz zawartość torebek Knorr z wodą, oliwą, chili, posiekanym czosnkiem oraz Ketchupem Hellmann’s Pikantnym i pokrojoną kolendrą. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni obsmaż krewetki przez 3-4 minuty, przewracając je co jakiś czas. Po tym czasie dodaj do nich przygotowany sos i wymieszaj.

Krok 4

Krewetki zdejmij z patelni i natychmiast podawaj z ryżem i chrupiącymi warzywami lub z ziołową bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki na ostroKrewetki na ostro

Krewetki na ostro to eleganckie i uniwersalne danie, które doskonale sprawdzi się zarówno na szybki obiad w ciągu tygodnia, jak i uroczystą kolację. Przygotowanie potrawy zacznij od podsmażenia krewetek z obu stron. Następnie dołącz do nich wykonany uprzednio sos i dokładnie wymieszaj. To właśnie jego dodatek nada potrawie niepowtarzalnego smaku – wystarczy, że w misce połączysz paprykowo-ziołowy sos sałatkowy z oliwą, chili, posiekanym czosnkiem oraz pikantnym ketchupem i kolendrą. Całość możesz dodatkowo doprawić startym imbirem lub pieprzem. Gotowe danie podawaj jeszcze gorące, udekorowane posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Pikantne krewetki wspaniale komponują się z różnymi dodatkami, takimi jak: chiński makaron, ryż, chrupiące warzywa, a nawet ziołowa bagietka. Pamiętaj, że w ten sam sposób możesz przygotować też np. pierś z kurczaka (wystarczy pokroić ją w kostkę i podsmażyć). Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na pikantne krewetki. Do dzieła!