
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
null
null
0.5 szklanki
3 sztuki
null
null
2 łyżki
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, podziel na mniejsze kawałki.
Krok 2
Panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4
Cebulkę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę, podsmaż na oleju.
Krok 5
W rondelku zagotuj 2 szklanki wody, ocet, po 1 łyżeczce soli i pieprzu, wymieszaj z odrobiną koncentratu pomidorowego i podsmażoną cebulką. Gotuj przez 10 minut.
Krok 6
Kawałki śledzi układaj naprzemiennie z podsmażoną i podduszoną cebulką, wierzch polej przygotowaną zalewą pomidorową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej