Królewska potrawa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królewska potrawa rybna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

null

null

0.5 szklanki

3 sztuki

null

null

2 łyżki

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, podziel na mniejsze kawałki.

Krok 2

Panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Cebulkę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę, podsmaż na oleju.

Krok 5

W rondelku zagotuj 2 szklanki wody, ocet, po 1 łyżeczce soli i pieprzu, wymieszaj z odrobiną koncentratu pomidorowego i podsmażoną cebulką. Gotuj przez 10 minut.

Krok 6

Kawałki śledzi układaj naprzemiennie z podsmażoną i podduszoną cebulką, wierzch polej przygotowaną zalewą pomidorową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej