Składniki
1 kilogram
1 łyżka
null
null
0.5 szklanki
3 sztuki
null
null
2 łyżki
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, podziel na mniejsze kawałki.
Krok 2
Panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4
Cebulkę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę, podsmaż na oleju.
Krok 5
W rondelku zagotuj 2 szklanki wody, ocet, po 1 łyżeczce soli i pieprzu, wymieszaj z odrobiną koncentratu pomidorowego i podsmażoną cebulką. Gotuj przez 10 minut.
Krok 6
Kawałki śledzi układaj naprzemiennie z podsmażoną i podduszoną cebulką, wierzch polej przygotowaną zalewą pomidorową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej