Królewska potrawa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królewska potrawa rybna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

null

null

0.5 szklanki

3 sztuki

null

null

2 łyżki

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, podziel na mniejsze kawałki.

Krok 2

Panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Cebulkę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę, podsmaż na oleju.

Krok 5

W rondelku zagotuj 2 szklanki wody, ocet, po 1 łyżeczce soli i pieprzu, wymieszaj z odrobiną koncentratu pomidorowego i podsmażoną cebulką. Gotuj przez 10 minut.

Krok 6

Kawałki śledzi układaj naprzemiennie z podsmażoną i podduszoną cebulką, wierzch polej przygotowaną zalewą pomidorową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Seromakowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej