
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szklanka
8 łyżek
0.5 kilograma
1 łyżka
1 szczypta
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cebuli pokrój 4 krążki, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2
Do masy dodaj jajko, 4-5 łyżek bułki tartej, posiekaną zieleninę oraz przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 4 równe części.

Krok 3
Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, zieleninę, przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 8 równych części.

Krok 4
Formuj okrągłe sznycelki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 5
Wyjęte z mleka plastry cebuli panieruj w mące i obsmaż. Potem wyłóż na sznycle.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































