PRZEPISY.PL

Sznycle rybne

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • jajko2 szt
  • mleko0.5 szklanki
  • mąka
  • oliwa
  • oliwki5 szt
  • tarta bułka
  • filety rybne1 kg
  • przyprawa do ryb
    • Krok 1

      Z cebuli pokrój 8 krążków, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce.
    • Krok 2

      Rozmrożone filety i lekko podsmaż z cebulą i przepuść przez maszynkę.
    • Krok 3

      Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, zieleninę, przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 8 równych części.
    • Krok 4

      Formuj okrągłe sznycelki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
    • Krok 5

      Wyjęte z mleka plastry cebuli panieruj w mące i obsmaż. Potem wyłóż na sznycle.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    265
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    290
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    332
    osoby dodały do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    205
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe