
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szklanka
8 łyżek
0.5 kilograma
1 łyżka
1 szczypta
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cebuli pokrój 4 krążki, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2
Do masy dodaj jajko, 4-5 łyżek bułki tartej, posiekaną zieleninę oraz przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 4 równe części.

Krok 3
Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, zieleninę, przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 8 równych części.

Krok 4
Formuj okrągłe sznycelki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 5
Wyjęte z mleka plastry cebuli panieruj w mące i obsmaż. Potem wyłóż na sznycle.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej