Sznycel rybny - sznycle, sznycelki: przepis | Przepisy.pl pixel

Sznycle rybne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szklanka

8 łyżek

0.5 kilograma

1 łyżka

1 szczypta

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cebuli pokrój 4 krążki, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce.

Sznycle rybne - Krok 1

Krok 2

Do masy dodaj jajko, 4-5 łyżek bułki tartej, posiekaną zieleninę oraz przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 4 równe części.

Sznycle rybne - Krok 2

Krok 3

Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, zieleninę, przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 8 równych części.

Sznycle rybne - Krok 3

Krok 4

Formuj okrągłe sznycelki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Sznycle rybne - Krok 4

Krok 5

Wyjęte z mleka plastry cebuli panieruj w mące i obsmaż. Potem wyłóż na sznycle.

Sznycle rybne - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Nachos
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej