Sznycle rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle rybne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szklanka

8 łyżek

0.5 kilograma

1 łyżka

1 szczypta

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cebuli pokrój 4 krążki, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce.

Sznycle rybne - Krok 1

Krok 2

Do masy dodaj jajko, 4-5 łyżek bułki tartej, posiekaną zieleninę oraz przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 4 równe części.

Sznycle rybne - Krok 2

Krok 3

Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, zieleninę, przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 8 równych części.

Sznycle rybne - Krok 3

Krok 4

Formuj okrągłe sznycelki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Sznycle rybne - Krok 4

Krok 5

Wyjęte z mleka plastry cebuli panieruj w mące i obsmaż. Potem wyłóż na sznycle.

Sznycle rybne - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej