Kotlet schabowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet schabowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

2 sztuki

200 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety dopraw, rozbij na cienkie plastry.

Krok 2

Następnie posyp serem wędzonym startym na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Zwiń w rulon i panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej