Kotleciki z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z bobu

Autor: Anna Jezierska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 gram

200 gramów

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

20 gramów

1 gram

2 szczypty

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szklankę komosy ugotuj według zaleceń producenta na miękko w bulionie warzywnym

Krok 2

Mrożony bób przelej wrząca wodą, przełóż do kielicha blendera, dodaj do niego natkę, mąkę z cieciorki i czosnek. Wlej oliwę, fix do mielonego i kilka łyżek wody, połącz ugotowaną wczesniej komosą w bulionie warzywnym

Krok 3

Posiekaj cebule, zeszklij na oliwie i dodaj do masy

Krok 4

Dodaj paprykę wędzoną, całość można doprawić sosem sojowym, jeśli to konieczne. Uformuj z niej kotleciki i obtocz w płatkach owsianych.

Krok 5

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i skrop delikatnie oliwą. Ułóż na niej kotleciki delikatnie skropione oliwą, również z góry. Kotleciki wstaw do nagrzanego do 190ºC piekarnika na około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kotlety z grzybów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej