
Składniki
400 gramów
1 gram
200 gramów
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
20 gramów
1 gram
2 szczypty
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szklankę komosy ugotuj według zaleceń producenta na miękko w bulionie warzywnym
Krok 2
Mrożony bób przelej wrząca wodą, przełóż do kielicha blendera, dodaj do niego natkę, mąkę z cieciorki i czosnek. Wlej oliwę, fix do mielonego i kilka łyżek wody, połącz ugotowaną wczesniej komosą w bulionie warzywnym
Krok 3
Posiekaj cebule, zeszklij na oliwie i dodaj do masy
Krok 4
Dodaj paprykę wędzoną, całość można doprawić sosem sojowym, jeśli to konieczne. Uformuj z niej kotleciki i obtocz w płatkach owsianych.
Krok 5
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i skrop delikatnie oliwą. Ułóż na niej kotleciki delikatnie skropione oliwą, również z góry. Kotleciki wstaw do nagrzanego do 190ºC piekarnika na około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























