Kotleciki z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z bobu

Autor: Anna Jezierska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 gram

200 gramów

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

20 gramów

1 gram

2 szczypty

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szklankę komosy ugotuj według zaleceń producenta na miękko w bulionie warzywnym

Krok 2

Mrożony bób przelej wrząca wodą, przełóż do kielicha blendera, dodaj do niego natkę, mąkę z cieciorki i czosnek. Wlej oliwę, fix do mielonego i kilka łyżek wody, połącz ugotowaną wczesniej komosą w bulionie warzywnym

Krok 3

Posiekaj cebule, zeszklij na oliwie i dodaj do masy

Krok 4

Dodaj paprykę wędzoną, całość można doprawić sosem sojowym, jeśli to konieczne. Uformuj z niej kotleciki i obtocz w płatkach owsianych.

Krok 5

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i skrop delikatnie oliwą. Ułóż na niej kotleciki delikatnie skropione oliwą, również z góry. Kotleciki wstaw do nagrzanego do 190ºC piekarnika na około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej