Pieczone pierogi

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

250 gramów

1 sztuka

null

220 gramów

2 łyżki

null

0.5 szklanki

null

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko.

Krok 2

Ciasto: Posiekaj nożem, zagnieć widelcem i czubkami palców, a następnie zawiń w folie. Odłóż na 30 minut do zamrażalnika.

Krok 3

Nadzienie: Pieczarki posiekaj, podduś na maśle i zalej gorącą woda. Pozostaw na 10 minut.

Krok 4

Grzyby wymieszaj z ryżem, jajem i przyprawami.

Krok 5

Rozwałkuj ciasto i wykrój kółka.

Krok 6

Nałóż farsz i dokładnie zlep. Piecz około 20 minut w 200 stopniach. Po 10 minutach posmaruj rozbełtanym jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej