
Składniki
null
3 łyżki
250 gramów
1 sztuka
null
220 gramów
2 łyżki
null
0.5 szklanki
null
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko.
Krok 2
Ciasto: Posiekaj nożem, zagnieć widelcem i czubkami palców, a następnie zawiń w folie. Odłóż na 30 minut do zamrażalnika.
Krok 3
Nadzienie: Pieczarki posiekaj, podduś na maśle i zalej gorącą woda. Pozostaw na 10 minut.
Krok 4
Grzyby wymieszaj z ryżem, jajem i przyprawami.
Krok 5
Rozwałkuj ciasto i wykrój kółka.
Krok 6
Nałóż farsz i dokładnie zlep. Piecz około 20 minut w 200 stopniach. Po 10 minutach posmaruj rozbełtanym jajkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej