PRZEPISY.PL

Pieczone pierogi

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz
  • śmietana3 łyżki
  • pieczarki250 g
  • jajko1 szt
  • sól
  • mąka220 g
  • masło2 łyżki
  • ciasto:
  • ryż0.5 szklanki
  • grzyby suszone 2 łyżeczki
  • Krok 1

    Ryż ugotuj na sypko.
  • Krok 2

    Ciasto: Posiekaj nożem, zagnieć widelcem i czubkami palców, a następnie zawiń w folie. Odłóż na 30 minut do zamrażalnika.
  • Krok 3

    Nadzienie: Pieczarki posiekaj, podduś na maśle i zalej gorącą woda. Pozostaw na 10 minut.
  • Krok 4

    Grzyby wymieszaj z ryżem, jajem i przyprawami.
  • Krok 5

    Rozwałkuj ciasto i wykrój kółka.
  • Krok 6

    Nałóż farsz i dokładnie zlep. Piecz około 20 minut w 200 stopniach. Po 10 minutach posmaruj rozbełtanym jajkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

82
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
53
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
591
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
63
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Średnie