Pieczone pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pierogi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

250 gramów

1 sztuka

null

220 gramów

2 łyżki

null

0.5 szklanki

null

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko.

Krok 2

Ciasto: Posiekaj nożem, zagnieć widelcem i czubkami palców, a następnie zawiń w folie. Odłóż na 30 minut do zamrażalnika.

Krok 3

Nadzienie: Pieczarki posiekaj, podduś na maśle i zalej gorącą woda. Pozostaw na 10 minut.

Krok 4

Grzyby wymieszaj z ryżem, jajem i przyprawami.

Krok 5

Rozwałkuj ciasto i wykrój kółka.

Krok 6

Nałóż farsz i dokładnie zlep. Piecz około 20 minut w 200 stopniach. Po 10 minutach posmaruj rozbełtanym jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej