
Składniki
null
3 łyżki
250 gramów
1 sztuka
null
220 gramów
2 łyżki
null
0.5 szklanki
null
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko.
Krok 2
Ciasto: Posiekaj nożem, zagnieć widelcem i czubkami palców, a następnie zawiń w folie. Odłóż na 30 minut do zamrażalnika.
Krok 3
Nadzienie: Pieczarki posiekaj, podduś na maśle i zalej gorącą woda. Pozostaw na 10 minut.
Krok 4
Grzyby wymieszaj z ryżem, jajem i przyprawami.
Krok 5
Rozwałkuj ciasto i wykrój kółka.
Krok 6
Nałóż farsz i dokładnie zlep. Piecz około 20 minut w 200 stopniach. Po 10 minutach posmaruj rozbełtanym jajkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej