Pieczone pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pierogi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

250 gramów

1 sztuka

null

220 gramów

2 łyżki

null

0.5 szklanki

null

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko.

Krok 2

Ciasto: Posiekaj nożem, zagnieć widelcem i czubkami palców, a następnie zawiń w folie. Odłóż na 30 minut do zamrażalnika.

Krok 3

Nadzienie: Pieczarki posiekaj, podduś na maśle i zalej gorącą woda. Pozostaw na 10 minut.

Krok 4

Grzyby wymieszaj z ryżem, jajem i przyprawami.

Krok 5

Rozwałkuj ciasto i wykrój kółka.

Krok 6

Nałóż farsz i dokładnie zlep. Piecz około 20 minut w 200 stopniach. Po 10 minutach posmaruj rozbełtanym jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej