Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy
średnie
5 osób zapisało

Składniki
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka myjemy, kroimy i wkładamy do gotującej się wody. Wywar po ugotowaniu wylewamy.
Krok 2
Warzywa oczyszczone i umyte gotujemy w wrzątku.
Krok 3
Do ugotowanych warzyw dodajemy miękką i ugotowaną pierś z indyka, dolewamy odrobinę oliwy z oliwek i miksujemy.
Krok 4
Tak przygotowaną zupkę krem, w razie potrzeby rozcieńczamy przegotowaną wodą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























