Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy
średnie
5 osób zapisało

Składniki
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka myjemy, kroimy i wkładamy do gotującej się wody. Wywar po ugotowaniu wylewamy.
Krok 2
Warzywa oczyszczone i umyte gotujemy w wrzątku.
Krok 3
Do ugotowanych warzyw dodajemy miękką i ugotowaną pierś z indyka, dolewamy odrobinę oliwy z oliwek i miksujemy.
Krok 4
Tak przygotowaną zupkę krem, w razie potrzeby rozcieńczamy przegotowaną wodą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej