Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy
średnie
5 osób zapisało

Składniki
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka myjemy, kroimy i wkładamy do gotującej się wody. Wywar po ugotowaniu wylewamy.
Krok 2
Warzywa oczyszczone i umyte gotujemy w wrzątku.
Krok 3
Do ugotowanych warzyw dodajemy miękką i ugotowaną pierś z indyka, dolewamy odrobinę oliwy z oliwek i miksujemy.
Krok 4
Tak przygotowaną zupkę krem, w razie potrzeby rozcieńczamy przegotowaną wodą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej