Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy

Autor: Włodek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 plaster

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka myjemy, kroimy i wkładamy do gotującej się wody. Wywar po ugotowaniu wylewamy.

Krok 2

Warzywa oczyszczone i umyte gotujemy w wrzątku.

Krok 3

Do ugotowanych warzyw dodajemy miękką i ugotowaną pierś z indyka, dolewamy odrobinę oliwy z oliwek i miksujemy.

Krok 4

Tak przygotowaną zupkę krem, w razie potrzeby rozcieńczamy przegotowaną wodą.

Włodek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Makaron w sosie pieczarkowym
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej