Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1627

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

1 szczypta

70 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oto rolada przepyszna 1 Ciasto francuskie rozwijamy 2- Pieczarki smazymy dodajemy czubryce zieloną szczyptę do smaku i kostkę grzybową dusimy i smazymy

Krok 2

3- Pieczarki odsączamy z tłuszczu i wykładamy na ciasto francuskie 4- Ser kroimy w paski a potem na polowe i posypujemy pieczark

Krok 3

5 - Paprykę czerwona myjemy kroimy w paseczki i kładziemy na nasz farsz suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami kładziemy na koniec 6- Zawijamy roladę na kocach przygniatamy widelcem aby nam się nie rozkleiła 7- Do pieca pieczemy w 250 stopniach do upieczenia przedtem nakłuwamy roladę widelcem ja piekłam 20 minut i gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej