Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego
łatwe
33 osoby zapisały
Składniki
500 gramów
1 sztuka
300 gramów
100 gramów
1 szczypta
70 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oto rolada przepyszna 1 Ciasto francuskie rozwijamy 2- Pieczarki smazymy dodajemy czubryce zieloną szczyptę do smaku i kostkę grzybową dusimy i smazymy
Krok 2
3- Pieczarki odsączamy z tłuszczu i wykładamy na ciasto francuskie 4- Ser kroimy w paski a potem na polowe i posypujemy pieczark
Krok 3
5 - Paprykę czerwona myjemy kroimy w paseczki i kładziemy na nasz farsz suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami kładziemy na koniec 6- Zawijamy roladę na kocach przygniatamy widelcem aby nam się nie rozkleiła 7- Do pieca pieczemy w 250 stopniach do upieczenia przedtem nakłuwamy roladę widelcem ja piekłam 20 minut i gotowe
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej