Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego
łatwe
37 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 sztuka
300 gramów
100 gramów
1 szczypta
70 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oto rolada przepyszna 1 Ciasto francuskie rozwijamy 2- Pieczarki smazymy dodajemy czubryce zieloną szczyptę do smaku i kostkę grzybową dusimy i smazymy
Krok 2
3- Pieczarki odsączamy z tłuszczu i wykładamy na ciasto francuskie 4- Ser kroimy w paski a potem na polowe i posypujemy pieczark
Krok 3
5 - Paprykę czerwona myjemy kroimy w paseczki i kładziemy na nasz farsz suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami kładziemy na koniec 6- Zawijamy roladę na kocach przygniatamy widelcem aby nam się nie rozkleiła 7- Do pieca pieczemy w 250 stopniach do upieczenia przedtem nakłuwamy roladę widelcem ja piekłam 20 minut i gotowe
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































