Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

1 szczypta

70 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oto rolada przepyszna 1 Ciasto francuskie rozwijamy 2- Pieczarki smazymy dodajemy czubryce zieloną szczyptę do smaku i kostkę grzybową dusimy i smazymy

Krok 2

3- Pieczarki odsączamy z tłuszczu i wykładamy na ciasto francuskie 4- Ser kroimy w paski a potem na polowe i posypujemy pieczark

Krok 3

5 - Paprykę czerwona myjemy kroimy w paseczki i kładziemy na nasz farsz suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami kładziemy na koniec 6- Zawijamy roladę na kocach przygniatamy widelcem aby nam się nie rozkleiła 7- Do pieca pieczemy w 250 stopniach do upieczenia przedtem nakłuwamy roladę widelcem ja piekłam 20 minut i gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej