Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

1 szczypta

70 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oto rolada przepyszna 1 Ciasto francuskie rozwijamy 2- Pieczarki smazymy dodajemy czubryce zieloną szczyptę do smaku i kostkę grzybową dusimy i smazymy

Krok 2

3- Pieczarki odsączamy z tłuszczu i wykładamy na ciasto francuskie 4- Ser kroimy w paski a potem na polowe i posypujemy pieczark

Krok 3

5 - Paprykę czerwona myjemy kroimy w paseczki i kładziemy na nasz farsz suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami kładziemy na koniec 6- Zawijamy roladę na kocach przygniatamy widelcem aby nam się nie rozkleiła 7- Do pieca pieczemy w 250 stopniach do upieczenia przedtem nakłuwamy roladę widelcem ja piekłam 20 minut i gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej