Zupa brandenburska z węgorza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brandenburska z węgorza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

12 sztuk

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

1 pęczek

null

6 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój węgorza na kawałki 3 cm. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Następnie zagotuj 2 litry wody i włóż do niej posiekaną cebulę, 2 gałązki koperku, szałwię, pietruszkę, ziarna pieprzu, liście laurowe i gotuj wszystko przez 20 minut.

Krok 3

Po tym czasie dołóż węgorza. Nie gotuj i odczekaj 20 minut po czym wyjmij rybę i oddziel mięso od kości i potnij na paski.

Krok 4

Rozpuść w dużym garnku masło z mąką podsmaż.

Krok 5

Wlej wywar (1 litr), wymieszaj, dodaj śmietanę i zamieszaj. Gotuj przez 15 minut czasem mieszając.

Krok 6

Resztę koperku posiekaj i dodaj do zupy. Dopraw ją białym winem solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej