Zupa brandenburska z węgorza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brandenburska z węgorza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

12 sztuk

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

1 pęczek

null

6 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój węgorza na kawałki 3 cm. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Następnie zagotuj 2 litry wody i włóż do niej posiekaną cebulę, 2 gałązki koperku, szałwię, pietruszkę, ziarna pieprzu, liście laurowe i gotuj wszystko przez 20 minut.

Krok 3

Po tym czasie dołóż węgorza. Nie gotuj i odczekaj 20 minut po czym wyjmij rybę i oddziel mięso od kości i potnij na paski.

Krok 4

Rozpuść w dużym garnku masło z mąką podsmaż.

Krok 5

Wlej wywar (1 litr), wymieszaj, dodaj śmietanę i zamieszaj. Gotuj przez 15 minut czasem mieszając.

Krok 6

Resztę koperku posiekaj i dodaj do zupy. Dopraw ją białym winem solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brandenburska z węgorza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej