
Składniki
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
null
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Wlej 2 litry wody i po zagotowaniu dodaj Rosół wołowy Knorr.
Krok 3
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój kostkę. Fasolki umyj odetnij końcówki i pokrój w kawałki.
Krok 4
Ugotuj w małej ilości wody i zmiksuj na krem.
Krok 5
Kalafior i brokuł podziel na różyczki włóż do bulionu z cebulą i gotuj 15 minut, dodaj paprykę i krem z fasolki.
Krok 6
Dopraw bazylią. Przed podaniem posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej