Zielona zupa krem z serem parmezanem - przepis | Przepisy.pl pixel

Zielona zupa z serem parmezan

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

null

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Wlej 2 litry wody i po zagotowaniu dodaj Rosół wołowy Knorr.

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój kostkę. Fasolki umyj odetnij końcówki i pokrój w kawałki.

Krok 4

Ugotuj w małej ilości wody i zmiksuj na krem.

Krok 5

Kalafior i brokuł podziel na różyczki włóż do bulionu z cebulą i gotuj 15 minut, dodaj paprykę i krem z fasolki.

Krok 6

Dopraw bazylią. Przed podaniem posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej