Zielona zupa krem z serem parmezanem - przepis | Przepisy.pl pixel

Zielona zupa z serem parmezan

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

null

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Wlej 2 litry wody i po zagotowaniu dodaj Rosół wołowy Knorr.

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój kostkę. Fasolki umyj odetnij końcówki i pokrój w kawałki.

Krok 4

Ugotuj w małej ilości wody i zmiksuj na krem.

Krok 5

Kalafior i brokuł podziel na różyczki włóż do bulionu z cebulą i gotuj 15 minut, dodaj paprykę i krem z fasolki.

Krok 6

Dopraw bazylią. Przed podaniem posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej