
Składniki
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
null
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Wlej 2 litry wody i po zagotowaniu dodaj Rosół wołowy Knorr.
Krok 3
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój kostkę. Fasolki umyj odetnij końcówki i pokrój w kawałki.
Krok 4
Ugotuj w małej ilości wody i zmiksuj na krem.
Krok 5
Kalafior i brokuł podziel na różyczki włóż do bulionu z cebulą i gotuj 15 minut, dodaj paprykę i krem z fasolki.
Krok 6
Dopraw bazylią. Przed podaniem posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej