Zielona zupa krem z serem parmezanem - przepis | Przepisy.pl pixel

Zielona zupa z serem parmezan

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Wlej 2 litry wody i po zagotowaniu dodaj Rosół wołowy Knorr.

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój kostkę. Fasolki umyj odetnij końcówki i pokrój w kawałki.

Krok 4

Ugotuj w małej ilości wody i zmiksuj na krem.

Krok 5

Kalafior i brokuł podziel na różyczki włóż do bulionu z cebulą i gotuj 15 minut, dodaj paprykę i krem z fasolki.

Krok 6

Dopraw bazylią. Przed podaniem posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej