Zielona zupa krem z serem parmezanem - przepis | Przepisy.pl pixel

Zielona zupa z serem parmezan

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Wlej 2 litry wody i po zagotowaniu dodaj Rosół wołowy Knorr.

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój kostkę. Fasolki umyj odetnij końcówki i pokrój w kawałki.

Krok 4

Ugotuj w małej ilości wody i zmiksuj na krem.

Krok 5

Kalafior i brokuł podziel na różyczki włóż do bulionu z cebulą i gotuj 15 minut, dodaj paprykę i krem z fasolki.

Krok 6

Dopraw bazylią. Przed podaniem posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zupa z serem parmezan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej