Knedle ziemniaczane z grzankami - dobry do sosów | Przepisy.pl pixel

Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokroić w kostkę i usmażyć rumiane grzanki na oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym.

Krok 2

Fix wsypać do miski - dodać wodę i dobrze wymieszać. Odstawić na 10 minut.

Krok 3

Na blacie kuchennym rozłożyć folię spożywczą . Ułożyć na niej ciasto ziemniaczane .Uformować z niego prostokąt . Posypać go grzankami ( niektóre wcisnąć w ciasto. Zrolować knedel pomagając sobie unosząc folię . Gotowy knedel zawinąć mocno w folię. Ułożyć w górnym garnku zestawu do gotowania na parze. W dolny garnek nalać wody. Gotować knedel 20 minut od zagotowania wody w dolnym garnku. Wyjąć - rozwinąć. Pokroić w plastry . Podawać z sosami mięsnymi , gulaszem, pieczonym mięsem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Quiche z ratatują
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej