Knedle ziemniaczane z grzankami - dobry do sosów | Przepisy.pl pixel

Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokroić w kostkę i usmażyć rumiane grzanki na oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym.

Krok 2

Fix wsypać do miski - dodać wodę i dobrze wymieszać. Odstawić na 10 minut.

Krok 3

Na blacie kuchennym rozłożyć folię spożywczą . Ułożyć na niej ciasto ziemniaczane .Uformować z niego prostokąt . Posypać go grzankami ( niektóre wcisnąć w ciasto. Zrolować knedel pomagając sobie unosząc folię . Gotowy knedel zawinąć mocno w folię. Ułożyć w górnym garnku zestawu do gotowania na parze. W dolny garnek nalać wody. Gotować knedel 20 minut od zagotowania wody w dolnym garnku. Wyjąć - rozwinąć. Pokroić w plastry . Podawać z sosami mięsnymi , gulaszem, pieczonym mięsem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka pieczone z ryżem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej