Knedle ziemniaczane z grzankami - dobry do sosów | Przepisy.pl pixel

Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.75 szklanki

1 szklanka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokroić w kostkę i usmażyć rumiane grzanki na oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym.

Krok 2

Fix wsypać do miski - dodać wodę i dobrze wymieszać. Odstawić na 10 minut.

Krok 3

Na blacie kuchennym rozłożyć folię spożywczą . Ułożyć na niej ciasto ziemniaczane .Uformować z niego prostokąt . Posypać go grzankami ( niektóre wcisnąć w ciasto. Zrolować knedel pomagając sobie unosząc folię . Gotowy knedel zawinąć mocno w folię. Ułożyć w górnym garnku zestawu do gotowania na parze. W dolny garnek nalać wody. Gotować knedel 20 minut od zagotowania wody w dolnym garnku. Wyjąć - rozwinąć. Pokroić w plastry . Podawać z sosami mięsnymi , gulaszem, pieczonym mięsem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej