
Składniki
1.75 szklanki
1 szklanka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokroić w kostkę i usmażyć rumiane grzanki na oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym.
Krok 2
Fix wsypać do miski - dodać wodę i dobrze wymieszać. Odstawić na 10 minut.
Krok 3
Na blacie kuchennym rozłożyć folię spożywczą . Ułożyć na niej ciasto ziemniaczane .Uformować z niego prostokąt . Posypać go grzankami ( niektóre wcisnąć w ciasto. Zrolować knedel pomagając sobie unosząc folię . Gotowy knedel zawinąć mocno w folię. Ułożyć w górnym garnku zestawu do gotowania na parze. W dolny garnek nalać wody. Gotować knedel 20 minut od zagotowania wody w dolnym garnku. Wyjąć - rozwinąć. Pokroić w plastry . Podawać z sosami mięsnymi , gulaszem, pieczonym mięsem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej