Sałatka ze ślimaczkami z łosiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze ślimaczkami z łosiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Sałatę wymieszać z ogórkiem.

Krok 2

Sos sałatkowy wymieszać z oliwą i wodą. 3/4 dodać do sałatki, wymieszać.

Krok 3

Tortillę posmarować śmietaną, na to ułożyć kawałki łososia, ściśle zrolować. pokroić na małe kawałki. Ułożyć na sałatce, polać resztą sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze ślimaczkami z łosiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze ślimaczkami z łosiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze ślimaczkami z łosiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze ślimaczkami z łosiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze ślimaczkami z łosiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze ślimaczkami z łosiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze ślimaczkami z łosiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze ślimaczkami z łosiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej