
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Sałatę wymieszać z ogórkiem.
Krok 2
Sos sałatkowy wymieszać z oliwą i wodą. 3/4 dodać do sałatki, wymieszać.
Krok 3
Tortillę posmarować śmietaną, na to ułożyć kawałki łososia, ściśle zrolować. pokroić na małe kawałki. Ułożyć na sałatce, polać resztą sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej