Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Sałatę wymieszać z ogórkiem.
Krok 2
Sos sałatkowy wymieszać z oliwą i wodą. 3/4 dodać do sałatki, wymieszać.
Krok 3
Tortillę posmarować śmietaną, na to ułożyć kawałki łososia, ściśle zrolować. pokroić na małe kawałki. Ułożyć na sałatce, polać resztą sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej