
Składniki
5 sztuk
3 sztuki
2 sztuki
2 pęczki
1 pęczek
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, następnie dodajemy ugotowane i obrane z kości udka, doprawiamy przyprawami i startym czosnkiem podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
Krok 2
Gdy cebula będzie miękka dodajemy startą marchew podlewamy odrobiną wody, dusimy do miękkości marchewki.
Krok 3
Gdy marchew będzie miękka wsypujemy posiekany koper i pietruszkę. Smażymy na małym ogniu ok 5 min.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























