Sałatka Mamusi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Mamusi

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

2 pęczki

1 pęczek

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, następnie dodajemy ugotowane i obrane z kości udka, doprawiamy przyprawami i startym czosnkiem podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.

Krok 2

Gdy cebula będzie miękka dodajemy startą marchew podlewamy odrobiną wody, dusimy do miękkości marchewki.

Krok 3

Gdy marchew będzie miękka wsypujemy posiekany koper i pietruszkę. Smażymy na małym ogniu ok 5 min.

Kasia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej