Sałatka Mamusi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Mamusi

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

2 pęczki

1 pęczek

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, następnie dodajemy ugotowane i obrane z kości udka, doprawiamy przyprawami i startym czosnkiem podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.

Krok 2

Gdy cebula będzie miękka dodajemy startą marchew podlewamy odrobiną wody, dusimy do miękkości marchewki.

Krok 3

Gdy marchew będzie miękka wsypujemy posiekany koper i pietruszkę. Smażymy na małym ogniu ok 5 min.

Kasia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Śledzie po tatarsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej