Sałatka Mamusi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Mamusi

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

2 pęczki

1 pęczek

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, następnie dodajemy ugotowane i obrane z kości udka, doprawiamy przyprawami i startym czosnkiem podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.

Krok 2

Gdy cebula będzie miękka dodajemy startą marchew podlewamy odrobiną wody, dusimy do miękkości marchewki.

Krok 3

Gdy marchew będzie miękka wsypujemy posiekany koper i pietruszkę. Smażymy na małym ogniu ok 5 min.

Kasia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej