Sałatka Mamusi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Mamusi

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

2 pęczki

1 pęczek

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, następnie dodajemy ugotowane i obrane z kości udka, doprawiamy przyprawami i startym czosnkiem podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.

Krok 2

Gdy cebula będzie miękka dodajemy startą marchew podlewamy odrobiną wody, dusimy do miękkości marchewki.

Krok 3

Gdy marchew będzie miękka wsypujemy posiekany koper i pietruszkę. Smażymy na małym ogniu ok 5 min.

Kasia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Mamusi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej