
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj, jeśli są duże - pokrój na mniejsze cząstki i podsmaż.
Krok 2
Rozkrusz na nie Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.
Krok 3
Pokrój wędlinę drobiową (najlepiej podwędzane polędwiczki) w plastry.
Krok 4
Cukinię pokrój w plastry.
Krok 5
Ułóż wszystkie składniki sałatki dekoracyjnie na talerzu. Oprósz je rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr i udekoruj gałązką melisy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pieczarkowa
Sałatka pieczarkowa jest smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Warto serwować ją na różne okazje, gdyż stanowi doskonały dodatek np. do zapiekanek czy dań mięsnych. Aby ją przygotować, na początek pieczarki dokładnie oczyść i obierz ze skórki. Jeśli są duże, podziel je na mniejsze kawałki (mogą to być ćwiartki, połówki lub plasterki), a następnie podsmaż na patelni. Ich smak urozmaici dodatek posiekanej cebuli lub czosnku. Zadbaj o to, aby odparował z nich nadmiar wody i pozostaw do ostudzenia. W międzyczasie pokrój ulubioną wędlinę w kostkę. Jeśli lubisz dymny aromat, wypróbuj wariantu z wędzoną polędwicą. W sezonie letnim sięgnij również po świeżą cukinię. Wszystkie przygotowane składniki ułóż dekoracyjnie na talerzu lub lekko wymieszaj w misce. Oprósz je posiekaną natką pietruszki i opcjonalnie posyp płatami parmezanu. Podawaj z liśćmi melisy, mięty lub bazylii. Sałatkę pieczarkową urozmaicić możesz o dodatkowe walory składniki – z cukinią i grzybami dobrze skomponują się na przykład papryka lub pomidory.