Sałatka pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pieczarkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, jeśli są duże - pokrój na mniejsze cząstki i podsmaż.

Krok 2

Rozkrusz na nie Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 3

Pokrój wędlinę drobiową (najlepiej podwędzane polędwiczki) w plastry.

Krok 4

Cukinię pokrój w plastry.

Krok 5

Ułóż wszystkie składniki sałatki dekoracyjnie na talerzu. Oprósz je rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr i udekoruj gałązką melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka pieczarkowaSałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa jest smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Warto serwować ją na różne okazje, gdyż stanowi doskonały dodatek np. do zapiekanek czy dań mięsnych. Aby ją przygotować, na początek pieczarki dokładnie oczyść i obierz ze skórki. Jeśli są duże, podziel je na mniejsze kawałki (mogą to być ćwiartki, połówki lub plasterki), a następnie podsmaż na patelni. Ich smak urozmaici dodatek posiekanej cebuli lub czosnku. Zadbaj o to, aby odparował z nich nadmiar wody i pozostaw do ostudzenia. W międzyczasie pokrój ulubioną wędlinę w kostkę. Jeśli lubisz dymny aromat, wypróbuj wariantu z wędzoną polędwicą. W sezonie letnim sięgnij również po świeżą cukinię. Wszystkie przygotowane składniki ułóż dekoracyjnie na talerzu lub lekko wymieszaj w misce. Oprósz je posiekaną natką pietruszki i opcjonalnie posyp płatami parmezanu. Podawaj z liśćmi melisy, mięty lub bazylii. Sałatkę pieczarkową urozmaicić możesz o dodatkowe walory składniki – z cukinią i grzybami dobrze skomponują się na przykład papryka lub pomidory.