Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

500 gramów

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój na małe kawałki i namocz w wodzie ze szczyptą soli. Odciśnij, przełóż do salaterki.

Krok 2

Cebulę obierz, rozkrój na pół i potnij w plasterki, pomidora w ósemki, a ogórka w kostkę.

Krok 3

Przełóż warzywa do miski i wymieszaj. Skrop obficie sałatę oliwą.

Krok 4

Przed podaniem wymieszaj sałatkę z oliwkami i skrop octem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dorsz po hiszpańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej