Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

500 gramów

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój na małe kawałki i namocz w wodzie ze szczyptą soli. Odciśnij, przełóż do salaterki.

Krok 2

Cebulę obierz, rozkrój na pół i potnij w plasterki, pomidora w ósemki, a ogórka w kostkę.

Krok 3

Przełóż warzywa do miski i wymieszaj. Skrop obficie sałatę oliwą.

Krok 4

Przed podaniem wymieszaj sałatkę z oliwkami i skrop octem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Nicejska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej