Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

500 gramów

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój na małe kawałki i namocz w wodzie ze szczyptą soli. Odciśnij, przełóż do salaterki.

Krok 2

Cebulę obierz, rozkrój na pół i potnij w plasterki, pomidora w ósemki, a ogórka w kostkę.

Krok 3

Przełóż warzywa do miski i wymieszaj. Skrop obficie sałatę oliwą.

Krok 4

Przed podaniem wymieszaj sałatkę z oliwkami i skrop octem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tagliatelle z salami
czas przygotowania
14 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej