Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

500 gramów

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój na małe kawałki i namocz w wodzie ze szczyptą soli. Odciśnij, przełóż do salaterki.

Krok 2

Cebulę obierz, rozkrój na pół i potnij w plasterki, pomidora w ósemki, a ogórka w kostkę.

Krok 3

Przełóż warzywa do miski i wymieszaj. Skrop obficie sałatę oliwą.

Krok 4

Przed podaniem wymieszaj sałatkę z oliwkami i skrop octem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej