Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
5 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
500 gramów
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój na małe kawałki i namocz w wodzie ze szczyptą soli. Odciśnij, przełóż do salaterki.
Krok 2
Cebulę obierz, rozkrój na pół i potnij w plasterki, pomidora w ósemki, a ogórka w kostkę.
Krok 3
Przełóż warzywa do miski i wymieszaj. Skrop obficie sałatę oliwą.
Krok 4
Przed podaniem wymieszaj sałatkę z oliwkami i skrop octem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej