Panzanella czyli wyśmienita sałatka z chlebem
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
5 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
500 gramów
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój na małe kawałki i namocz w wodzie ze szczyptą soli. Odciśnij, przełóż do salaterki.
Krok 2
Cebulę obierz, rozkrój na pół i potnij w plasterki, pomidora w ósemki, a ogórka w kostkę.
Krok 3
Przełóż warzywa do miski i wymieszaj. Skrop obficie sałatę oliwą.
Krok 4
Przed podaniem wymieszaj sałatkę z oliwkami i skrop octem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej