
Składniki
2 sztuki
6 łyżek
1 łyżka
250 gramów
2 sztuki
1 łyżka
130 gramów
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj ocet, oliwę i musztardę.
Krok 2
Gruszkę pokrój w plastry. Seler naciowy posiekaj.
Krok 3
Do miski przełóż sałatę i seler naciowy, dodaj gruszki, polej sosem i posyp posiekanymi orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej