Sałata z serem pecorino i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem pecorino i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

250 gramów

2 sztuki

1 łyżka

130 gramów

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ocet, oliwę i musztardę.

Krok 2

Gruszkę pokrój w plastry. Seler naciowy posiekaj.

Krok 3

Do miski przełóż sałatę i seler naciowy, dodaj gruszki, polej sosem i posyp posiekanymi orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Muffinki a la pizza - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej