Sałata z serem pecorino i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem pecorino i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

250 gramów

2 sztuki

1 łyżka

130 gramów

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ocet, oliwę i musztardę.

Krok 2

Gruszkę pokrój w plastry. Seler naciowy posiekaj.

Krok 3

Do miski przełóż sałatę i seler naciowy, dodaj gruszki, polej sosem i posyp posiekanymi orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej