Sałata z serem pecorino i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem pecorino i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

250 gramów

2 sztuki

1 łyżka

130 gramów

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ocet, oliwę i musztardę.

Krok 2

Gruszkę pokrój w plastry. Seler naciowy posiekaj.

Krok 3

Do miski przełóż sałatę i seler naciowy, dodaj gruszki, polej sosem i posyp posiekanymi orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej